Když muž miluje muže a žena ženu.

  Úkolem a snad i údělem blogera, je nastolovat i kontroverzní témata, zamyšlení, která nejdou s davem a jsou většinovou společností tabuizovaná, či neakceptována. Někdy je nutné plavat proti proudu.

Tohle téma bude i ukázkou stavu našeho vnímání jinakosti, která je přece lidstvu dána. Jinakost je průvodním znakem celého života na Matce Zemi. Jako není stejného člověka, není stejného stromu, zvířete, ani sněhové vločky. Nic není stejné. Kdyby to tak nebylo, nebude co řešit.

 

Je mi bližší když muž muže miluje a žena ženu, než když muž muže zabíjí a ženy se nenávidí. Na násilí si naše společnost už tak nějak zvykla, obzvlášť pokud se nás přímo netýká. Na tohle jsme si zvykli, neboť jsme tím stále obklopováni. Zlo nás v určité míře a podobě fascinuje. Vyhledáváme jej v podobě detektivek, kriminálních filmů, krimi zpráv...to vše je nejsledovanější. Proč nejsme fascinováni opakem. Láskou, kterou přeci mohu jako svobodný jedinec vyjadřovat ke komukoliv a čemukoliv.

 

Proč jsme fascinováni zlem a násilím i když násilníky odsuzujeme, a na druhé straně odsuzujeme zároveň ty lidské bytosti, které primárně neprodukují násilí,ale jen vyjadřují svojí Lásku a náklonnost stejnému pohlaví? Ještě před pár desítkami let byly tyto lidské bytosti soudně trestány, veřejně zatracovány a zostuzovány (což se děje dosud). O postoji církví se mi ani nechce hovořit. Kde je Ježíšovo - Své bližní si nevybíráme a miluj svého bližního jako sám sebe? Pod pojmem bližní si šířeji představuji všechny lidské bytosti. Všichni jsme přece jedno a z jednoho pocházíme.

 

Ano. V současnosti muže ani ženu za Lásku ke stejnému pohlaví soudně netrestáme. To je pokrok. Přesto jsou mnohými z nás odsuzováni, zesměšňováni, zatracováni. Proč? Proč jsme netolerantní k někomu, kdo JEN vyjadřuje svoji Lásku, svoji náklonnost? Není to třeba tím, že MY sami neumíme svoji Lásku a náklonnost vyjádřit svým nejbližším? Že projevujeme Lásku a milujeme své "domácí miláčky", dobré jídlo a pití, někdo svoji práci, své auto, Boha...to je pro mnohé zcela normální a je to celospolečensky akceptovatelné. Ale milovat lidskou bytost, svého partnera, či partnerku stejného pohlaví? Tak to tedy ne, to pozor!

 

To co nám vadí na druhých je přesně to, co nám vadí na sobě samých. To je zákon zrcadlení. Vzbuzuje v tobě emoce agresivita? Máš ji skrytě v sobě. Vzbuzuje v tobě emoce nenávist? Máš ji skrytě v sobě. Vzbuzuje v tobě emoce netolerance? Máš ji skrytě v sobě. Tak to prostě je. Ano i já jsem tomu dříve nevěřil. Po nějaké době a práci na sobě jsem k tomu dospěl a pochopil.

 

"Nebylo pro mé sebepoznání vůbec jednoduché přiznat si, že i to jsem JÁ.

Přejme tedy každému jeho Lásku. Ať má svobodu i v tomto projevu.

Svoboda je totiž jen jedna a Láska je její součástí.

 

Z myšlenek sepsal: Chalupský Pavel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Pavel Chalupský | neděle 19.11.2017 7:02 | karma článku: 13,98 | přečteno: 778x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,60