Já svoje Marušky neopouštím.

Ať se ženy, které prošly mým životem jmenovaly tak či onak, znakem Muže je velkorysost a nadhled. Přeji jim vše co potřebují. Tak to prostě mělo a má být. I to je život.

 

Buďme vděčni nejen ženám, které prošly a tím pádem i ovlivnily náš život, ale ke všemu co nás v životě potkalo a ještě potká. Tak to prostě mělo a má být.I to je život.

 

Součástí toho všeho jsou i naše myšlenky. Jsou s námi od narození, vlastně již v období prenatálním, a jsou a budou s námi po celý náš pozemský život. Pak s námi odejdou dál.

 

Naše myšlenky se v čase našeho života vyvíjí, což je pochopitelné a žádoucí. Vyvíjí se se stupněm poznání. Jsou však i myšlenky, které by měly býti konzistentní, neměnné. Není nic špatného na tom, že se určitá část našich myšlenek a životních postojů v průběhu života mění. Někdy zcela zásadně. Příkladem může být můj dřívější myšlenkový a faktický postoj například k vegetariánství. Zde se změnil zcela zásadně. I to je život.

 

Byla to souhra dílčích myšlenkových postojů, zrání, uvědomění, která zcela jednoznačně vedla k této, pro mě zásadní změně ve stravování. Tím došlo i k zásadní změně v celkovém uvažování a náhledu na život a svět jako takový. I zásadní změny život přináší. Někdy takové, jindy onaké. I to je život.

 

Nebraňme se jim. Není to nic špatného, pokud cítíme, že je to v souladu s našim nitrem, našim srdcem. Tou změnou nemusí být jenom změna jídelníčku, ale zejména vztahová řešení. Vždyť ve vztazích jako partneři žijeme od doby, co je muž mužem a žena ženou. A stále to řešíme. Jo jo. I to je život.

 

Odchody a příchody jsou normální. Jde jen o kultivaci jak příchodu, tak odchodu. Když budou moje Marušky (i myšlenky, děti, kamarádi) potřebovat pomoc, ví že jsem tady.

 

Z myšlenek a života sepsal: Chalupský Pavel

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Chalupský | pátek 24.3.2017 6:27 | karma článku: 11,94 | přečteno: 328x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,61