Diskuse

Idealismus.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poslední dobou se míchá dohromady nehezká polévka. Čisté idee, takové, jako je desatero o kterých mluvíte, vize, vlastenectví, národovectví, rasizmy bílý i černý, nesnášenlivost vůči všemu s čím nesouhlasím já, sny a fantazírování a koruna všeho - snaha zviditelnit se za každou cenu a pod jakýmkoliv pláštíkem. Je to guláš, ze kterého si každý, zejména na sociálních sítích, kde mohou být všichni anonymní, vybírá jen to, co se jemu hodí do krámu. A když se podívám do dějin lidstva zpět, tak největší oběti na životech padaly po zásahu čistých idealistů a vizionářů. Také každé náboženství a i doktríny ve svém základě stojí na zcela jednoznačně kladných ideích. Já souhlasím s tím, že lidé by měli mít pozitivní cíl a krásné sny, ale neměli by se v něm utápět za každou cenu a měli by respektovat svobodu ostatních. Cíl by nikdy neměl světit prostředky. I kdyby byl čistoskvoucí, jako vize Standy Grosse. Dík za téma pane Chalupský, zdravím.

0 0
možnosti
JZ

Vladík Šťastných ani neví, co je to svoboda projevu. To není o tom, že si můžu všude psát, co chci. ale musím respektovat pravidla majitele média. Také vím, že neuspěji na některých webech s tím, když jim tam budu nabízet pravdivé články o Rusku. Já jim je tam holt nebudu nabízet. Pokud se někomu pravidla blogů idnes.cz nelíbí, nemusí tu psát. V této zemi žádná totalita nehrozí, to je lež. Je třeba si zvyknout na to, že majitel rozhoduje o směřování média.

Mám dojem, že rusofilové považují za svobodu projevu to, že oni smí být všude, kdežto jejich oponenti musí držet ústa.

0 0
možnosti
JZ

Pardon, to mělo být pod jiným blogem.

0 0
možnosti
JV

J74o32s21e35f 46V58o68g25l

7. 9. 2023 8:30

Píšete "idealismus", potom je potřeba věci uvést na pravou míru. Základ tohoto slova skutečně pochází od "myšlenky", ovšem koncovka "ismus" mu dodává jiný význam, proti stojí skutečnost.

"Vždy a všude je na prvním místě idea", píšete, tím ale popíráte skutečný svět, který není a nemůže být ideální. Náš lidský svět může směřovat k "ideálu" pouze na základě rozumu.

Nedomníváte se snad, že existuje ideální stát, ideální rodina a ideální manželství?

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 11,46
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik