Diskuse

Idealismus.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poslední dobou se míchá dohromady nehezká polévka. Čisté idee, takové, jako je desatero o kterých mluvíte, vize, vlastenectví, národovectví, rasizmy bílý i černý, nesnášenlivost vůči všemu s čím nesouhlasím já, sny a fantazírování a koruna všeho - snaha zviditelnit se za každou cenu a pod jakýmkoliv pláštíkem. Je to guláš, ze kterého si každý, zejména na sociálních sítích, kde mohou být všichni anonymní, vybírá jen to, co se jemu hodí do krámu. A když se podívám do dějin lidstva zpět, tak největší oběti na životech padaly po zásahu čistých idealistů a vizionářů. Také každé náboženství a i doktríny ve svém základě stojí na zcela jednoznačně kladných ideích. Já souhlasím s tím, že lidé by měli mít pozitivní cíl a krásné sny, ale neměli by se v něm utápět za každou cenu a měli by respektovat svobodu ostatních. Cíl by nikdy neměl světit prostředky. I kdyby byl čistoskvoucí, jako vize Standy Grosse. Dík za téma pane Chalupský, zdravím.

0 0
možnosti
JZ

Vladík Šťastných ani neví, co je to svoboda projevu. To není o tom, že si můžu všude psát, co chci. ale musím respektovat pravidla majitele média. Také vím, že neuspěji na některých webech s tím, když jim tam budu nabízet pravdivé články o Rusku. Já jim je tam holt nebudu nabízet. Pokud se někomu pravidla blogů idnes.cz nelíbí, nemusí tu psát. V této zemi žádná totalita nehrozí, to je lež. Je třeba si zvyknout na to, že majitel rozhoduje o směřování média.

Mám dojem, že rusofilové považují za svobodu projevu to, že oni smí být všude, kdežto jejich oponenti musí držet ústa.

0 0
možnosti
JZ

Pardon, to mělo být pod jiným blogem.

0 0
možnosti
JV

J60o45s51e83f 48V82o46g56l

7. 9. 2023 8:30

Píšete "idealismus", potom je potřeba věci uvést na pravou míru. Základ tohoto slova skutečně pochází od "myšlenky", ovšem koncovka "ismus" mu dodává jiný význam, proti stojí skutečnost.

"Vždy a všude je na prvním místě idea", píšete, tím ale popíráte skutečný svět, který není a nemůže být ideální. Náš lidský svět může směřovat k "ideálu" pouze na základě rozumu.

Nedomníváte se snad, že existuje ideální stát, ideální rodina a ideální manželství?

0 0
možnosti