Bradáči.

Jsou tu všude. Mám takový pocit, že jich potkávám čím dál víc. Taky jste to zaregistrovali? Koho tím myslím?  

Ano, to jsou ONI. Naši mladí muži, ne naši dědové, či Krakonošové. V dobách mít otců či dědů byl plnovous spíše vyjímkou. Oholená hlava tuplem. Holila se jen tvář a to každodenně, i když samozřejmě vyjímky jako vždy existovaly.

Teď mi přijde, že vyjímkou jsou spíše ti bezvousí, či spíše bezbradí.

 

Pokud k bradě máš i vyholenou hlavu tím lépe a různé kerky, nejlépe na viditelné části těla, je úplně nejlépe.

 

Ale berme to s nadhledem. Nic proti tomu, každému co jemu se líbí. Jen mám takový pocit, který podpořili i moji kamarádi když jsme se na tohle téma bavili, že móda plnovousů v kombinaci s oholenou hlavou přišla tak nějak ve stejné době, jako doba migrace z jihovýchodních zemí, kde je brada a oholená hlava znakem mužnosti a víry. Do té doby byly u nás IN pouze vyholené hlavy a kerky.

 

Teď když potkám nějakého bradáče s oholenou hlavou, přijde mi jeho vizáž jak vystřižená z relací Interpolu pátrající po teroristech.

 

Ano. ONI to dělají kvůli své víře, patří to k jejich letité tradici, stejně jako šátky u žen. Ty nám ale vadí. Kladu si tuhle otázku. Bude nám vadit bradáč?

 

Proč je u nás najednou tolik bradáčů? Ne, nekonvertovali k islámu, ale asi se shodneme na tom, že vnější znaky mužské muskulatury také dělají muže, stejně jako vnější znaky ženu. V genech stále máme zakódovaný boj o přežití a lov.

I vnějšími znaky mohu potenciálního nepřítele odstrašit a zahnat, stejně jako jezevčík cenící své zoubky.

Jako muž vím, že mnozí z nás si na svých vnějších znacích, a tyhle k nim zákonitě patří, velice potrpí. Dávají tim každému jasně najevo. Pozor na mě, vypadám jako drsoň. Někdo jím opravdu je a někdo si jen zvyšuje své malé sebevědomí. Ale proti gustu žádný dišputát, jen pokus o malé zamyšlení.

PS: Autor se také denně neholí.

 

Z myšlenek sepsal: Chalupský Pavel

Autor: Pavel Chalupský | úterý 16.1.2018 7:54 | karma článku: 12,93 | přečteno: 374x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,59