2 z 60.

Slovy dva z šedesáti. Co je to za číslo? Kdyby to bylo 7 z 60, tak řeknu 7 statečných. Ale takhle? Taky jsem byl překvapen, když jsem tohle číslo slyšel na tiskové konferenci...  

...při představování nového policejního prezidenta. Sedm statečných. Krásný westernový film z dob našeho mládí. To byl příklad statečných mužů. Jsou i tito dva adepti na policejního prezidenta stateční? Toť otázka.

 

Vzhledem k tomu, že formální požadavky splňovalo 60 policejních důstojníků, tak se dá opět formálně říci ano. Jak pojmenovat zbylých 58?

Toť otázka.

 

Určitě jste to slyšeli také. Neustále se opakuje ze všech stran, že je třeba mít apolitickou policii. Hoho, haha, hihi. To jsem si zase vypůjčil pokus o smích z filmu Šileně smutná princezna. Taky ji to nerozesmálo. Ani mě ne, neb po 31 letech služby vím své. Ale to by bylo jiné téma.

 

Pokládám si otázku. Proč jen 2 z 60 možných, potenciálních uchazečů se o tento nejvyšší policejní post přihlásilo? Určitě by je čekala generálská hodnost, když i velitel dopraváků je generál, a další prebendy z toho vyplývající. Přesto se do výběrového řízení nepřihlásili. To tedy máme statečný velitelský policejní sbor.

 

Nebo se na to dá hledět i tak, že těm ostatním bylo výběrové řízení dopředu jasné. Tak jak to ve své podstatě bývá. Jen se to přikryje. Dá se na to hledět různě. Hlavně ale tak, že je to primárně, a to zdůrazňuji, primárně politické rozhodnutí, kdo že tím policejním prezidentem bude. A pak že má být policie nezávislá. Haha, hihi, hoho. Taky vás to zase nerozesmálo?

 

Není divu, Je to totiž k pláči. Obzvlášť, když jsem si přečetl složení výběrové komise, která se kupodivu jednomyslně shodla na tom jednom. Kdyby člověk neznal pozadí tohoto všeho řekl by si, že se přihlásil profík a amatér. Když ono je to vše trochu jinak.

 

Pořád přemýšlím, proč těm vládním politikům jde vždy o to mít svého policejního prezidenta. Že by.....? Jistě!

Sepsal: kpt.v.v. Chalupský Pavel (který by nikdy nemohl být policejním prezidentem).

Autor: Pavel Chalupský | středa 9.1.2019 6:26 | karma článku: 16,72 | přečteno: 660x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,59