Havířov před rokem a teď? Toto ale letí...

V nedávné době byly zveřejněny kandidátky jednotlivých politických stran do komunálních voleb. Při jejich podrobnějším rozboru pro město Havířov zjistíte, že ČSSD dala svého náměstka primátorky pana Šlachtu až na dvacáté místo. 

Při mé úvaze musím zohlednit také skutečnost, že pan Šlachta je dlouholetým a vcelku významným členem této strany. Naskýtá se tedy otázka ‚Čím to je?' Naivního pozorovatele může napadnout, zda je tato skutečnost dána například množstvím nesplněných slibů této strany, za což jistě nese odpovědnost také paní primátorka Feberová.

Další možností, která nezkušeného pozorovatele napadne, může být, že se rozhodl tahat za nitky z pozadí politické scény. Věk už na to má. Každopádně mezi nezapomenutelné šlágry politické kariéry tohoto muže patří například jeho velice demokratické a jistě nikoliv v rozporu s jednacím řádem ‚Mlčte!‘ petentům v roce 2017, kteří chtěli vyjádřit nespokojenost s informací, která tehdy kolovala Havířovem a to, že by zde měli být umístěni azylanti z Afrických zemí přerozdělení na základě kvót.

Nutno podotknout, že tatáž havířovská ČSSD, která přibližně před rokem až dvěma popírala záměr umístit migranty z Blízkého východu a Afriky do Havířovského azylového domu, má dnes na bilboardech uvedeno "Havířov bez migrantů!", samozřejmě doprovázenou reprezentativní fotografií paní primátorky Feberové. 

S čímž souvisí například budova, která je ve vlastnictví MV ČR, a je součástí projektu nazvaného pro Havířov tak příhodně 'AZ Havířov'. Na, kterou je plánováno čerpat peníze z fondů EU a jejíž část dokumentace není do dnes přístupná veřejnosti. Proč tomu tak je bychom se možná dozvěděli po vznesení dotazů na Ministerstvo vnitra, s důrazem na slovo ‚možná‘. 

Odkaz na výzvu MV ČR, zde:
http://www.mvcr.cz/clanek/amif-vyzva-14-azylove-zarizeni-havirov.aspx

Odkaz na bilboard havířovské ČSSD o migraci, zde:

https://www.facebook.com/search/top/?q=darja%20tomaniecov%C3%A1

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Beránek | úterý 11.9.2018 16:41 | karma článku: 10,72 | přečteno: 344x
  • Další články autora

Pavel Beránek

Rozdíl mezi inflací a daněmi?

17.4.2021 v 14:04 | Karma: 12,64

Pavel Beránek

Pár slov...

6.2.2021 v 15:45 | Karma: 9,15

Pavel Beránek

Jak učitelé přicházejí o iluze

1.11.2020 v 20:17 | Karma: 20,49

Pavel Beránek

Zvyšují se ceny všude stejně?

11.10.2020 v 18:44 | Karma: 12,67