Tak je tady zase jaro

Pojďme se zase po zimě projít po naší krásné přírodě. Je jedno, jestli zrovna svítí sluníčko, nebo trochu poprchává. Naše  okolí je většinou krásné, aniž bychom se o to zasloužili. Spíše naopak - někteří z nás dělají vše pro to, aby se nám v našem bydlišti zase tak moc nelíbilo.

Aby voda neprišla zkrátkaL.Veselka

To co je na obrázcích najdete u kdejakých kontejnerů, někde k tomu ani kontejnery nepotřebují. Odpadky se povalují téměř všude – v křovinách, na trávníku v parcích, před samoobsluhou, po ulicích, kolem zastávek hromadné dopravy. Pohazují to kolem sebe dospělí i děti.  Z nevychovanosti a někdy snad i schválně. O psích výkalech kolem plotů a na chodnících ani nemluvě. To, že se máme dobře nemusíme demonstrovat tím, že dáváme na odiv naše odpadky. Žádná krása není zadarmo a bez práce - zkuste se zeptat nějaké Miss. Lenost a nevšímavost nikdy ke kráse nevedla.

Fantastické je, jak nikdo neunese, nebo dokonce neuveze prázdný obal, ať je to krabička od cigaret, plechovka od nápoje nebo igelitový obal. Plný obal nikdo neodhodí, i když váží mnohem víc! Zkuste se podívat do příkopů u výjezdů z měst a obcí! Teď, když už konečně slezl sníh se nám ukazuje to, co před tím milosrdně zakrýval.

Přikládám tři fotografie, které ilustrují moje slova. Ta jedna fotografie připomíná tibetské modlitební praporky. Že by takto vypadaly modlitby za moderní konzumní společnost?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Beneš | středa 14.4.2010 2:06 | karma článku: 6,33 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Pavel Beneš

Vynořilo se z dávné minulosti

14.2.2015 v 11:52 | Karma: 15,66

Pavel Beneš

Duchovní úloha Tibetu

25.4.2014 v 16:28 | Karma: 25,28

Pavel Beneš

Ukrajina a co my na to – NATO?

12.3.2014 v 17:13 | Karma: 21,19