Konečně by se mohl stát disidentem

Prezident Václav Klaus nevidí mezi kandidáty na post hlavy státu nikoho, komu by prezidentskou funkci s radostí svěřil. Klaus to řekl v diskusi se studenty Univerzity Hradec Králové. "Jsou někteří, po jejichž volbě bych měl pocit, že je nezbytné někam emigrovat. Jsou někteří, kde si dovedu představit, že by mohli být prezidenty. Zřejmě by občas vstávaly vlasy hrůzou na hlavě z jejich činů, to asi ano, ale dovedu si to představit," řekl studentům bez konkrétních jmen  Klaus.

Z jeho hlediska je jasné, že se nemůže najít lepší prezident než byl on. Doufám, že jeho výjimečnost jednou posoudí Nejvyšší soud.

Na druhou stranu bych velmi rád věděl, a se mnou jistě mnozí další, kteří či které jsou ti kandidáti, co mu tak vadí. Vědět to, udělal bych vše pro to, aby byli zvoleni a on by tak mohl požádat o asyl v Rusku u Putina a stal se tak konečně disidentem, což se mu za minulého režimu nepovedlo. Byla by to elegantní metoda, jak se ho zbavit, škodiče jednoho. Bohužel to již nevyjde jako dáreček pod stromeček.

Co mi vlastně na tomto "ctihodném" starci vadí. Mimo jiné - každou chvíli se chová jako „chytrá horákyně“. Nechá padnout Topolánka v okamžiku, kdy jsme v Evropě začali sbírat pozitivní body, nepodepíše dodatek Lisabonské smlouvy, ale také ho nevetuje, podobně nesouhlasí se zákonem o církevních restitucích, ale nechá ho projít, atd. Bohužel pak v Evropě vypadáme jako šašci s hlavním šaškem v čele. Čí to asi je přání, když mu nevadí, při jeho proslavené ješitnosti, vypadat jako šašek?

V poslední době vyloženě perlí. Zdá se, že se zkracujícím se intervalem jeho prezidentského konce plodí perly stále intenzivněji. Třeba byl v minulém životě perlorodkou.

To, že se mu nezdá Karolína Peake vhodným kandidátem na ministrini obrany ještě dokáži pochopit i když Šárka s Vlastou, Jean d´Arc, Marie Terezie a další ženy ukazují, že žena může být dobrá i v tomto oboru a to nemluvím o těch, které stály v pozadí mužských velikánů. Ale to, že považuje lidi za blbce, kteří si neumí vybrat a zvolit svého prezidenta je pro národ urážející a to zvláště s připomínkou  průběhu jeho druhé volby. Jeho negativní komentování udělování Českých slavíků s vystoupením Daniela Landy také vypovídá o absenci velkodušnosti, která je vlastní velkým duchům. Zlí jazykové tvrdí, že v Chrastavě došlo k velkému komunikačnímu šumu, protože hradní úředníci prý chtěli, aby v Chrastavě potěšili pana prezidenta pérem a ne kvérem.

Velmi prospěšná aktivita pana Karla Janečka v boji proti korupci včetně jeho putování po vlastech českých a probouzení lidu k pozitivním činnostem mu také nevoní. Přiznání, že prezident nesleduje televizní zprávy je jen pokus jak dehonestovat novináře, kteří se snaží informovat alespoň o některých nepravostech, které se u nás odehrávají. Úplnou perlou je pak prohlášení: “Kdyby se zrušil pořad pana Moravce, bylo by to velké vítězství a naše společnost by byla mnohem zdravější“. Zapomněl upřesnit, čí vítězství by to bylo. Snad ne KGB?

Přímo mě děsí, jak v minulosti nekomentoval rasistické komentáře svého úředníka Hájka, zato jeho knihu plnou jedu o panu prezidentu Havlovi nezapomněl pochválit.

Nevím jak volba našeho nového nejvyššího představitele dopadne, ale silně věřím, že se konečně nebudu muset za svého prezidenta stydět a podezírat ho z tajného spojení s cizími mocnostmi (viz můj hodně starý blog Tušení souvislostí aneb ruská stopa).

Autor: Pavel Beneš | středa 12.12.2012 18:41 | karma článku: 17,55 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Pavel Beneš

Vynořilo se z dávné minulosti

14.2.2015 v 11:52 | Karma: 15,66

Pavel Beneš

Duchovní úloha Tibetu

25.4.2014 v 16:28 | Karma: 25,28

Pavel Beneš

Ukrajina a co my na to – NATO?

12.3.2014 v 17:13 | Karma: 21,19