Zlý sen aneb můj život po vládních reformách

Dnes jsem měl zlý sen. Zdálo se mi že jedu z práce. Bylo mi v tom snu asi 85 let. Jel jsem vlakem, protože řidičák mi sebral doktor pro zdravotní nezpůsobilost. Poté, co mi ve vlaku štípl lístek průvodčí s naslouchátkem a silnými dioptriemi, jsem vystoupil.

Šikovná důchodkyněkecy.roumen.cz

Vystupuji velice opatrně. Mám totiž jen jedno oko. To pravé mně vypíchl 70letý oční chirurg při odstraňování šedého zákalu, když se mu třásly ruce, protože měl Parkinsonovu nemoc. Z lokomotivy vytahují strojvedoucího na invalidním vozíku. Procházím nádražní halou, kterou hlídá hrbatý policista, který se pomočil. Opět to nestihl.

Vycházím ven a jdu na tramvaj. Řidička žádá cestující, aby jí řekli, kde má zastavit, protože trpí ztrátou paměti. Vystupuji a mám hlad.

V restauraci mi číšník oznamuje, že jídlo dostanu, jakmile se podaří dostat kuchaře z komatu. Objednávám si pivo, ale číšník kvůli třesu rukou půlku vylije, než dojde k mému stolu. Chci zaplatit, ale číšník nerozezná stovku od tisícovky a nemůžeme přijít na to, kolik má vlastně vrátit peněz.

Jdu domů. Mé děti ve věku 48 a 50 let se mě ptají, jestli bych jim nepomohl najít nějakou práci . Ne, děti moje, na to jste ještě příliš mladí. Ještě pracujeme MY.

Večer jdu do Janáčkova divadla na Labutí jezero. Beru si raději Pampers, abych to vydržel. Představení je hned v prvním dějství zrušeno, protože 68letá baletka, představitelka hlavní role, padá a láme si krček kyčelního kloubu.

Vracím se domů. Odložím obě protézy. Pustím televizi a sleduji celostátní oslavy narozenin prezidenta Kalouska, který se k naší radosti v plné síle, zdraví a svěžesti dožívá 120 let.

S leknutím jsem se probudil. Musím říci, že uvedený sen se mi asi zdál v důsledku toho co čtu v našich novinách a na webech. Protože když jsem potom šel nakoupit do místního Kauflandu plného důchodců s plnými vozíky, nabyl jsem dojmu, že to co nám servírují vyzyvatelé příšerných výzev je v realitě trošku jinak.

Vidím to spíš očima Dynínské výzvy, kterou naleznete zde: http://www.paulczynski.cz/41074.html

(inspirováno Facebookem)

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků.

Když se řekne - a pak že nerostou:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-a-pak-ze-nerostou.html

Foto dne - vzhůru na cyklostezky:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--na-cyklostezce.html

Fórek dne - brzo budou velikonoce:
http://www.paulczynski.cz/41101.html

Autor: Petr Paulczynski | úterý 27.3.2012 10:15 | karma článku: 27,19 | přečteno: 2511x