Vzpomínky starého strupa

Prý jsem starý strup a zakomplexovanej dědula s únikem moči. To mi nedávno napsal nějaký "bystrý" mladý milovník toho zpěváka co nedávno umřel a proslavil se trochu hudbou, trochu chvílemi upadajícím nosem a trochu významným saháním si do mezinoží.

Dedula s unikem moci

Tak jsem se zamyslel, jak je to s tím mým stářím a kdy to stáří vlastně začíná. Je mi 63. Jak píši v záhlaví blogu jsem 63 let mlád. Až se divím, protože podle současné úrovně poznání vědy bych měl být dávno "tuháč".

Už si to sice moc nepamatuji, Ale kolíbka i postýlka ve které jsem spával byla určitě natřena barvami, která obsahovaly buď olovo, nebo nějaké PBC. Lahvičky s léky neměly bezpečnostní uzávěry. Na okně jsme neměli žádné mříže, v zásuvkách nebyly záslepky.

Na koloběžku ani kolo jsem nenosil helmu. Kolečkové brusle neměly kolečka za sebou. Na chatě jsem pil obyčejnou vodu ze studny namísto z PETky.

Na sváču jsem dostal chleba se sádlem a s cibulí. Cukr v sodovce nikoho tehdy nezajímal a přesto jsem nebyl vyžraný, protože místo sezení u komplu jsem s partou kámošů projezdil okolí Brna na kole, v zimě jsem probruslil i několik hodin denně.

Protože nebyly mobily, nebyl jsem rodiči kontrolován v každém okamžiku klukovských zábav a přesto jsem věděl, kde jsou hranice slušného chování ke starším.

Neměl jsem žádné Playstation, Nintendo, televizní hry, v TV byly jen dva kanály. Někde v nedohlednu byl surround-sound, počítače a internet. Měl jsem však kamarády, s nimiž jsem prožil dost dobrodružství skutečných, ne virtuálních. Byly pády ze stromu, rány řezné i bodné, zlomená ruka i noha. I zub(naštěstí první) mi byl kamarádem vyražen. Doma jsem k tomu dostal na prdel a tátu ani nenapadlo kvůli tomu někoho žalovat. Vinen jsem byl zásadně já sám. Za vyražený zub modré oko ze rvačky jsem naopak dostal doma přidáno.

Zkoušel jsme kouřit Partyzánky a bylo mi z toho blbě. Oko jsem si nikdy nevypíchl, ačkoliv jsem byl před tím často varován.

V TV zpíval Chladil se Simonovou a do rozkroku si nešahali. Postupně jsem je vyměnil za Beatles, Stouny, Hendrixe, ELO a další.

Také jsem cizím dospělým neříkal, že jsou staří strupi s únikem moči.

A tak si myslím, že  i když se mnoho změnilo, že ještě starý dědula nejsem. Užívám si života, trošku cestuji, trošku se potápím, trošku si užívám vnoučat a trošku bloguji.

A jenom proto, že chorobně neprožívám jednoho mírně obskurního zpěváka, snad nejsem starý strup a zakomplexovaný dědula.

Tak si trhni protézou mladý nevycválanče. A buď rád, že jsi jenom virtuální. Protože kdybys mi to co jsi napsal řekl do očí, ukázal bych ti, jak umí starý dědula někomu nakopat řiť.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | pátek 10.7.2009 14:01 | karma článku: 42,34 | přečteno: 4325x