Tak jak je to sakra s tou diskriminací Romů?

Včerejší četka přinesla zprávu mně neznámého spolku nazývajícího se Agentura EU pro základní práva. Tak jsem si zaskočil na stránku http://europa.eu/agencies/community_agencies/fra/index_cs.htm a zděsil jsem se, kolik že onen EU byrokratický moloch má chapadel. Takže ona agentura zjistila, že čeští Romové jsou diskrimovaní nejvíc v EU. A jak že to zjistila? No ptala se Romů. Na diskriminaci si stěžují téměř dvě třetiny Romů. Ve státech Evropské unie je to prý nejvíc.

Air Canadainternet

Proti této zprávě stojí zpráva kanadské agentury Canwest News Service, pro kterou kanadský ministr pro občanství, přistěhovalectví a multikulturalismus Jason Kenney zpochybnil oprávněnost žádostí Čechů o uprchlický status těmito slovy:
 „Ačkoliv ČR má stejně jako jiné demokracie svoje problémy a nedostatky, lze jen těžko uvěřit tomu, že by byla ostrovem perzekuce v Evropě.“

A vyzval českou vládu, aby zakročila proti agenturám, které zřejmě stojí za současným přílivem českých Romů do Kanady.

Tak včil nevím. Agentura EU že prý Romy u nás diskriminujeme úplně nejvíc, kanadský multikulti ministr zase že nee.

Tak sakra, jsou, nebo nejsou u nás Romové diskriminovaní? A ještě douška. Co má kanadský ministr pro multikulti proti vzájemnému obohacování Kanaďanů a českých Romů? Vždyť to má přímo v popisu funkce.

A místo toho vydává výzvu k omezení stěhování českých občanů do Kanady. Jen jestli on ty naše Romy nediskriminuje. A co na to Agentura EU pro základní práva?

Dovoluji si upozornit na noční článek
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/80662/Fuj-to-bylo-leknuti.html

A pro odlehčení nové Foto dne
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--moje-nova-koralovka.html

Autor: Petr Paulczynski | čtvrtek 23.4.2009 8:30 | karma článku: 29,44 | přečteno: 2392x