Spořte si na důchod. Možná ho dostanete

Po zkušenostech s investičními fondy, kampeličkami a podobnými lidumilnými zhodnocovacími spolky které horem dolem nabízejí jak nám zhodnotí naše peníze, je můj přístup ke spoření v důchodovém fondu skeptický. Naštěstí jsem již v důchodu, takže mi nic nehrozí. Ale svým dětem radím, aby raději počkali. Aby se jim v budoucnost nestalo, že by obdrželi následující dopis:

Vážený kliente

Dnešním dnem jste dovršil zákonem stanovenou věkovou hranici k odchodu do důchodu a můžete si u našeho fondu zažádat o výplatu své penze. Bohužel Vám musíme sdělit nepříjemnou skutečnost. Vzhledem k nešťastným investičním rozhodnutím manažerů, kteří již v našem fondu nepracují, je v současné době na Vašem důchodovém účtu 0,00 Kč(slovy nula nula nic).

Dále dlužíte našemu fondu poplatky za správu Vašeho účtu ve výši 125 785 Kč. Tuto dlužnou částku uhraďte do sedmi pracovních dnů na náš účet, v opačném případě bude Váš dluh odprodán exekutorské firmě Sedřuzváskůži a synové s.r.o. .

Náš fond Vám tímto děkuje za projevenou důvěru a za to, že jste si naším prostřednictvím celý život spořili na svoje spokojené stáří.

S pozdravem

jednatel penzijního fondu Jistota a spokojenost a.s. v likvidaci
František Seberprachyazmiz v.r.

Seychely 25.8.2030

Myslíte, že tato vize z nedaleké budoucnosti je jen vtípek? Já bych to jako nemožné neviděl.

Insipred by Jarda K. můj nejen FB přítel

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | čtvrtek 22.11.2012 13:48 | karma článku: 36,85 | přečteno: 2719x