Socani sjezdují? Znám lepší zábavu.

Celá naše slavná politika už mně chvílemi leze na nervy. Proto jsem se rozhodl dnes odlehčit něčím ze svých cest. Nedávno v jedné diskuzi, (kde jsem byl z poloviny kritizován za zavřené diskuze a z druhé poloviny chápán), napsal  jeden z diskutérů, že holduje jídelní turistice a že ho zaujal můj článek o tom, kterak jsem povečeřel netopýra. Tak pro tohoto pána specielně jeden další report o "žrádle". Bylo to sašimi s wasabi z wahoo.

Já a wahoovolaaký kolega

Největší lahůdka sašimi (je to japonská lahůdka, skládající se ze syrového masa ryb , nakrájeného na plátky asi 2,5 cm široké, 4 cm dlouhé a asi 0,5 centimetru silné) z čerstvě ulovené wahoo -  (Acanthocybium solanderi - makrelovec wahoo -  je štíhlá ryba s pilovitou čelistí. Údajně se jedná o nejrychleji útočícího mořského dravce). Byla podávána s omáčkou wasabi (botanicky Wasabia japonica,  je japonský zelený křen, velmi ostrý).

Tuto rybu ulovila posádka zatímco jsme se potápěli. Nic čerstvějšího jsem nikdy nejedl. Ještě v neoprenu jsme do sebe soukali masíčko, které se ještě chvělo.

Mimochodem, to wasabi pálilo dvakrát. Poprvé při jídle.

Vyfotit se s touto exotickou rybou neodolali ani kamarádi Banán a Richard a Michal. Jisté zamlžení je způsobeno tím, že fotky jsou dělány foťákem, který byl s námi pod vodou.

P.S. Když už je teda dneska ten sjezd oranžistů, tak nakonec neodolám a přidám docela dobrý příspěvek od mého přítele Petr a Štěpánka:

Předsjezdová bilance politiky ČSSD

Politický program strany: Kubice, Čunek, Dalík.
Politický trumf: 30,- Kč.
Parlamentní praxe: uraz protivníka, jak nejvíc můžeš.

Ne že by ti druzí občas nepostupovali stejně. Ale jak dlouho to takhle ještě může pokračovat, než normální lidé definitivně poztrácejí víru v politiku a demokracii?

Proč dnes tak stručně? Za víc slov to nestojí.

Autor: Petr Paulczynski | pátek 20.3.2009 12:33 | karma článku: 26,32 | přečteno: 1927x