Provokuje Klaus odbory?

Původně jsem stávkovou hysterii nechtěl vůbec komentovat, neboť už tak učinil každý, kdo má dírku do....nosu. Byly už popsány všechny aspekty počínaje právními a konče politickými ambicemi odborových bossů, kteří by se především měli starat o  vztahy mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem místo o politiku.  Rovněž ponechávám stranou, zdali vláda dělá dobré kroky. Je to prostě vláda vzešlá z voleb. Nikoliv různí Zavadilové, Dufkové či jak se všichni jmenují.Ty nikdo nevolil. Vykřikovat po ulicích, že ty maličké změny kterým se nevím proč říká reformy, dohánějí čím dál víc rodin na hranici živoření snad nemůže ani přispěvatel nejrudějších plátků, natož média která si říkají seriozní. Nota bene veřejnoprávní.

Odborářští bossové blokují dopravu

Nic proti odborům: odbory podobně jako politické strany, patří k základním kamenům, z nichž se buduje svobodná společnost. A nic proti stávce: je to legitimní nástroj, jímž brání své zájmy zaměstnanci proti zaměstnavatelům. Ale aby předáci hájící své bydlo, onen obludný aparát co zbyl po ROHatém hnutí, který nedělá pokud možno vůbec nic, vyzýval k blokádám silnic, to přesahuje všechny meze. Důvody pro stávku a blokády, které odbory uvádějí, by rozplakaly i Chucka Norrise.

A proto jsem se škodolibou radostí uvítal prohlášení našeho pana prezidenta. Ponechám opět stranou obsah jeho prohlášení a kupu zasvěcených komentářů k němu. Moje "mot juste" k prohlášení pana prezidenta je prosté: Pan prezident zase načural do mraveniště a teď škodolibě poslouchá, jak mravenci běhají a tichounce volají: Co to kurňa je, co to kurňa je. Silnější povahy si mohou písmeno "ň" nahradit písmenem "v". A teď budeme sledovat, co to udělá s preferencemi pana prezidenta.

A co se odborářů z ČD týká, mám pro ně jednu radu:  Co kdybyste šli raději utahovat uvolněný šrouby aby nevykolejovaly vlaky, možná byste udělali líp. Aby jediné co na ČD funguje nebyly odbory. Jak napsal kdosi na FB: Už vím, proč odboráři prodloužili stávku na 24 hodin. Aby si to lidi nepletli se zpožděním.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Parlamentní listy, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - čím nás ženský ovládají:
http://www.paulczynski.cz/36154.html

Foto dne - o domácím násilí:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--byl-jsem-vystaven-domacimu-nasili.html

Fórek dne - bezva polévka:
http://www.paulczynski.cz/to-je-polevka-panove.html

Z moudrostí Williama J. H. Boetckera jako ušitých na dnešek :

Prosperitu nelze založit na bezstarostném zacházení s financemi.
Slabí neposílí oslabením silných.
Malí nevyrostou omezováním velkých.
Chudým nepomůže zničení bohatých.
Mzda pracovníků se nezvýší utlačováním těch, z jejichž peněz je placena.
Nedostaneš se z problémů, když utratíš víc, než vyděláš.
Spolupráci lidí neposílíš zvyšováním nenávisti.
Solidní jistotu nezajistíš vypůjčenými penězi.
Charakter a odvaha se neposílí zničením lidské iniciativy a nezávislosti.
Lidem nepomůžeš, když za ně děláš soustavně to, co by mohli a měli dělat sami.

Autor: Petr Paulczynski | pondělí 13.6.2011 16:00 | karma článku: 31,63 | přečteno: 2085x