Propalestinští aktivisté? Užiteční idioti

A už je to tu zase. Bratru před rokem (květen 2010) se pokusila  loď Mavi Marmara plná tak zvaných propalestinských aktivistů prolomit izraelskou blokádu Gazy. Izrael použil vrtulníkový výsadek , ten byl napaden železnými tyčemi, praky, sekerami a noži.  A byli mrtví. A nyní se chystá dokonce celá flotila propalestinských aktivistů o prolomení izraelské námořní blokády pásma Gazy. Prý jde o humanitární akci. Komu to chtějí vykládat? Ve skutečnosti jde o akci  provokační a propagandistickou. Jak jsem na to přišel? Jednoduše. Od otevření hranice mezi Egyptem a Gazou existuje  volný pohyb osob i materiálu, takže jaká humanitární krize.

Mírumilovné palestinské dětičkykecy.roumen.cz

Pokusí-li se letošní "humanitární" mise zase blokádu prolomit,  izraelská armáda ji bezesporu opět přinutí zastavit silou. Není divu. Na území Gazy totiž operuje teroristická organizace Hamás, proslulá svými zbabělými  raketovými ale i podřezávacími útoky na civilní izraelské obyvatelstvo. Proč by tedy Izrael neměl mít právo zkontrolovat náklad, který je vyložen na pobřeží ? Kdo tady vidí jaké bezpráví?  Pokud někdo veze opravdovou humanitární pomoc do pásma Gazy, proč ji nevyloží v některém z přístavů, které dává Izrael k dispozici?

Naštěstí Řecko zatím znemožnilo vyplutí této provokativní mise. Stejně jako Kypr a Turecko. Zdá se, že svět pochopil, že nejde o nic jiného než o provokaci, protože před prolomením izraelské blokády varovaly své občany Spojené státy, Kanada, Austrálie, Británie a celá Evropská unie i OSN.

A tak zmatení aktivisté se pokusili alespoň udělat brajgl na letišti Ben Gurion. Akce vyšuměla, pár pomatenců bylo zatčeno a poté vykázáno. Bez jakékoliv pozornosti a headlinů. Jenom několik pomatenců včetně jednoho blogera iDNES zalkalo nad jejich strastiplným osudem.

Jak napsala Gita Zbavitelová : Aktivisté si rovněž nepovšimli, že 22. června připlula do Gazy bez sebemenší mediální pozornosti loď s nákladem evropských humanitárních skupin, které nemají potřebu provokovat a poutat pozornost. V koordinaci s Izraelem a Egyptem bez problémů přistála v egyptském Aríši a náklad byl do Gazy dopraven po souši. Totéž Izrael doporučoval i současným aktivistům, ale pro ty by to nebyla taková show. Proto také odmítli nabídku Řecka, že jejich humanitární náklad dopraví do Gazy v doprovodu diplomatů OSN.

Svět má pro Izrael větší pochopení i kvůli výsledkům téměř dokončeného vyšetřování loňského incidentu mezinárodní komisí OSN. Tým pod vedením bývalého novozélandského premiéra Geoffreyho Palmera a někdejšího prezidenta Kolumbie Alvara Uribeho dospěla k závěru, že izraelská blokáda Gazy je legální, legální byl i zásah komanda a vojáci jednali v sebeobraně.

Aktivisté se navzdory nezdarům nevzdávají a cirkus Flotila pokračuje jako filmová groteska. Američtí pasažéři jedné z lodí zadržených v Řecku vyhlásili v neděli protestní hladovku, ale v pondělí ji ukončili. V tentýž den vyplula bez povolení kanadská loď z Kréty, ale už po 15 minutách ji vrátila pobřežní stráž a zatkla tři cestující za to, že se ji pokusili zastavit na kajaku. Nyní je loď údajně bez proudu a pasažéři nemohou na záchod. Aktivisté na protest obsadili španělské velvyslanectví v Aténách a požadovali, aby Španělsko přimělo Řecko k povolení plavby, ale pak se ukázalo, že jsou jen čtyři.

P.S.
Proč se nekonají žádné demonstrace aktivistů když Hamas zavraždí děti v izraelském školním autobuse?
Proč nedemonstrují aktivisté za propuštění izraelského vojáka Gilada Šalita, který byl skoro přesně před pěti lety unesen palestinskými teroristy do Gazy? 

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Parlamentní listy, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - trinitivriti :
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-trinitivriti.html

Foto dne - Obama švihák lázeňský:
http://www.paulczynski.cz/36675.html

Fórek dne - pěkné tenisky :
http://www.paulczynski.cz/betalny-tenisky.html

A nakonec kousek z blogu jednoho užitečného českého idiota :
Takto izraelské úřady zacházejí se stovkami aktivistů přilétávajícími do Izraele. Mezi zadrženými jsou lidé všemožných národností. Naleznete mezi nimi Američany, Španěly, Italy, Holanďany, Belgičany a třeba také Francouze. Izral v tomto nedodržuje mezinárodní předpisy a úmluvy. Lidská práva jsou trhána jako role starého nepotřebného papíru. Ovšem co bychom chtěli od režimu, který se neštítí bourat lidem domovy, který se nebojí uzurpovat jeden lid.

Autor: Petr Paulczynski | pondělí 11.7.2011 10:00 | karma článku: 35,19 | přečteno: 2423x