Prezidentka Fischerová? A co tak Krteček?

S pobavením sleduji jak nám jako čertíci ze škatulky vyskakují prezidentští kandidáti. Jo  nesmím zapomenout, taky kandidátky, aby mne neseřvali příznivci gender hnutí. Poté co  nevyloučil svoji kandidaturu také někdejší kosmonaut a dnešní europoslanec Remek, už jen čekám, zdali také někdo nenominuje Járu Cimrmana, když už zabodoval v anketě o největšího Čecha. Nedávno jsem tak trochu popsal jak vidím jednotlivé kandidáty, odkaz viz na konci tohoto blogu. To jsem netušil, kolik dalších adeptů najde v tornistře maršálskou či chcete li prezidentskou hůl.

Prezidentka? Fakt?Jiří Koťátko Deník

Ať koukám jak koukám, vidí se mi to na totální krizi osobností. Moje babička, prostá žena z lidu by to vyhodnotila slovy, že se hlásí každý kdo má do zadnice díru. Zvláštní na tom je, že vidím jakéhosi společného jmenovatele té díry a tím je až na výjímky někdejší členství v KSČ. A někteří se s komunisty aspoň pomátli teď. Tak například Táňa Fischerová by prý jako prezident země neměla problém jmenovat vládu, jejíchž členy by byli i komunisti. To by jí spíš prý více proti srsti byli neoliberálové...v tomto prohlášení řekla paní Táňa více než chtěla o svém skutečném vnímání svobody..

A také dodala: „Osobně bych do toho nešla, neboť na té funkci nevidím nic moc úžasného. Ale je pravda, že jsem spousty věcí nedělala, protože jsem sama chtěla, ale protože mě k tomu vyzývali ostatní a vehementně na tom trvali. Zvažovala jsem to dlouho, ale už to nechci odkládat. Tento týden to asi oficiálně ohlásím. Půjdu do toho, protože na mě v tomto ohledu tlačí dost lidí.“

Jako třeba pan doktor Hnízdil který svého času chtěl vytvořit psychiatrickou komisi na zpochybnění svéprávnosti současného prezidenta Klause. Jak napsal kolega Havránek:"A tak si říkám, není na čase teď zase iniciovat založení odborné lékařské komise, na posouzení duševního stavu doktora Jana Hnízdila?"

Tuto kandidátku, představitelku pravdy a lásky, známou jako salonní levičačka si v porovnání s oběma Václavy kteří nám po převratu prezidentovali nedovedu představit ani ve snu. Nebo si ji snad někdo umí představit jako vrchní velitelku ozbrojených sil či její "na té funkci nevidím nic úžasného" při sjednávání mezinárodních smluv?

Račte prominout, ale než tuhle prezidentku s jejími názory na funkci prezidenta, tak to už vážně raději toho Krtečka. Ten byl dokonce ve vesmíru.

Odkaz na předchozí blog na téma prezidentské volby: http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/276256/Jakl-na-Hrad.html

A obvyklé uvolňováky po náročné četbě která mnohé jistě rozčílila.

Když se řekne - baba s pořádnejma kozama:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-baba-s-poradnejma-kozama.html

Foto dne - u nás v Brně:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--u-nas-v-brne.html

Fórek dne - slepecký pes:
http://www.paulczynski.cz/slepecky-pes.html

Autor: Petr Paulczynski | úterý 31.7.2012 11:36 | karma článku: 31,70 | přečteno: 3094x