Pomatené pochody, nebo pochody pomatených?

Zavadilovy odbory prý chystají v Praze nějakou další taškařici na 21.května. Zorganisují protestní pochod naivních lidí, kteří si sami vystaví vysvědčení slabomyslnosti. Revoluční odbory se rozhodly zase štvát lidi do ulic. Probůh, proč? Byl jsem manželkou "vyhnán" na nákup a po dlouhé době jsem zase zjistil, že na parkovišti hypermarketu nemám dopoledne kde zaparkovat. Že by to byli nezaměstnaní? Přesto se odbory rozhodly spolu se sociální demokracií ba co dím s komunisty, že nepřipustí podivné konání vlády kterému se říká nevím proč reforma. Přitom to, co vláda chystá má k reformě tak daleko jako holinky k hodinkám, i když oboje se natahuje.

Kam nás dovedou organisátoři protestních pochodů

Nedokážu si představit lepší dárek k 90. výročí založení KSČ.

Na svých cestách Asií a Afrikou jsem potkal spoustu bídy. Viděl jsem lidi tak chudé, že nejubožejší český bezdomovec je proti tomu neskutečný boháč. Přesto jsou "happy" a žijí relativně v klidu. Ale tady? Každý blb, který tu nadává na poměry, by to měl vidět na vlastní oči. Pak by si možná víc vážil toho, že se máme jako prasata v žitě. Všichni. Bez výjimky. A proto pro potenciální pochodující mám malý vzkaz.

Prosperita země nevzniká přerozdělováním z jedné hromádky na druhou ani pořváváním na ulicích. Protože ze sta holých zadků nemůže vzniknout nic jiného než jedna velká holá p*del!  Že ne? Tak vzhůru do Řecka. Nebo Portugalska.

V Brně se pro změnu chystá jakýsi Protest Fest vrcholící taky 21.května pochodem městem. Po pochodech neonacistů, odpůrců neonacistů, gayů a lesbiček, transexuálů, lékařů, kloboukářek, komunistů, dýmkařů a žen v sárí bude v Brně i pochod příznivců alternativní kultury. Je to prý festival s podtitulem Berme si, co nám patří. Chtějme, co nám vzali. Z předchozích ročníků usuzuji, že účastníkům akorát někdo vzal jointa marjány.

Také mne zajímají náklady, které jak Městská policie, tak PČR bude muset vynaložit, aby bylo zabráněno excesům, kdyby si různé sorty zúčastněných individuí hodlaly dávat vzájemně do řepy. V horším případě pak nevinným nezúčastněným.

Milí pořadatelé těchto akcí ať už jste odboráři nebo alternativci. Nechcete zkusit něco jiného, smysluplnějšího? Protože uvedené akce moc smysluplné nejsou. Spíš mi přijdou pomatené jak už jsem předznamenal v nadpisu.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Parlamentní listy, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - pěkné plavky:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-pekny-plavky.html

Foto dne - jak vypadá chudina:
http://www.paulczynski.cz/35731.html

Fórek dne - zmatený Vítek Bárta :
http://www.paulczynski.cz/zmateny-vitek-barta.html

A jeden citát vhodný k blogu:
„Národ je veliký jen silou své odvahy, vřelostí své víry a velikostí odhodlání snášeti utrpení a přinášeti oběti budoucnosti. Celá desetiletí čekali Poláci na své vzkříšení, dvacet let čekali Maďaři na svoji revizi. I my musíme čekati. ... Charakter národa nakonec rozhodne o tom, zda ne-li my, tedy naše děti dožijí se nové, lepší svobody a neodvislosti…“

Ladislav Rašín, projev v pomnichovském parlamentu 14. 12. 1938

Autor: Petr Paulczynski | čtvrtek 19.5.2011 8:00 | karma článku: 33,93 | přečteno: 2911x