Odboráři, ProAlti a jiní exoti

se rozhodli na výročí 17.listopadu (což je jak známo den kdy se poroučel bolševik) svolat  jakýsi sraz, na němž budou stádně hulákat aby jim vrátili stát. No to jsem teda zvědav, kolik se těch "naštvaných" sejde, protože odboráři tentokrát nebudou zdarma svážet hromadně davy výletníků chtivých klobásky a piva. Bojovníci za spravedlnost budou halasně spílat vládě. Pikantní je, že kromě odborářů prý akci podporují zástupci šesti desítek občanských sdružení z platformy Stop vládě. Čtete dobře. Šedesát spolků. Co spolek to nějaký neuspokojený vůdce. Ještě by mne zajímalo, koho vlastně reprezentují.

Nechci být v rudém koutěrouming.cz

Ale zpět k chystané akci. Upřímně řečeno, ne že by nebylo proč. Třeba plánované zvyšování daní určitě ve vládním prohlášení nebylo. Ale dobře vládě tak. Proč své nepopulární kroky nevysvětluje? Myslím, že velká většina lidi kdyby se jim ty nepopulární kroky vysvětlily, by necítila potřebu nechat sebou manipulovat různými populisty, kteří se houfují v obskurních spolcích, které jsou tím hlasitější čím jsou bezvýznamější. Kdyby byla vláda důslednější ve vyšetřování miliardových podivností, určitě by hrstka kavárenských vůdců na své mocenské choutky nenalákala žádné pouliční křiklouny.

Co vlastně chtějí tito svrhávači vlády? Chtějí aby se k moci dostali neobolševici? Chtějí aby se vrátily časy státních podniků, které se už nepokrytě objevují v jejich programech? Chtějí znovu regulaci všech forem našich životů? Jak tak o tom hovořím se svými vrstevníky, nevidím nikoho kdo by chtěl návrat k jakékoliv formě socíku, kterého jsme si užili víc než dost. A rozhodně nechceme aby hrstka křiklounů na náměstí se vydávala za mluvčí celého národa jak se to snaží pomocí medií vykřičet do světa a otevírala cestu číhajícím regulátorům našich životů.

Jak napsala kolegyně z nově se rodícího sdružení ProtiAlt které vzniklo jako názorová opozice k levicovým hnutím omezujícím svobodu jednotlivce a jehož cílem je přispívat k ochraně společnosti před levicovým extremismem, upozorňovat na porušování zákona ze strany levicových extrémistů a bojovat proti likvidaci práv jednotlivců.

Nové rozdání karet by ve skutečnosti nechalo list v ruce stejný. Složení PS by se opět nijak výrazně nezměnilo. A nezměnila by se ani ekonomická situace. A protože o ekonomickou situaci tady jde v první řadě a změna vládnoucích stran ji nijak neovlivní, nechme si tuto vládu, tlačme na tuto vládu, chtějme po ní, aby pracovala pro nás.

 "Václav Havel na začátku roku 1990 říkal, že naše země nevzkvétá, my se domníváme, že nejen nevzkvétá, ale ani nevoní," řekl šéf odborového svazu Kovo Josef Středula. Nevoní, pane Středulo. Nevoní mimo jiné proto, že ji zasmraďují profesionální funkcionáři, kteří musí čas od času zasmradit veřejný prostor, aby ti co je platí měli pocit, že mají v čele správné vůdce.

Žádní křiklouni na náměstí však nemohou zvrátit platnost demokratických voleb. Dělat převrat na náměstí jen proto, že by opozice moc a moc chtěla vládnout a pan Zavadil rád blábolí k davům, není v éře nastolené parlamentní  demokracie možné.

Snaha zneužít studentský svátek, který je tak úzce spojený s pádem bývalého režimu ryze levicovými uskupeními, je i u nás něco zcela nového. Nikoli však neočekávatelného. „Výročí 17. 11. je politicky snadno zneužitelné, neboť lidé, kteří události z před 23 lety přivítali, měli různé a často i protichůdné představy o tom, jakým směrem se mají naše společnost a stát ubírat. Jedno je však jisté - neměli by si jej přivlastňovat spolky či lidé, kteří relativizují zlo předchozího režimu, vyjadřuje své přesvědčení Michal Semín pro eportal.cz.

To by si odboráři, proalti a jiní exoti měli uvědomit. Protože tato jimi chystaná demonstrace je ukradením odkazu 17.listopadu.

A pro rozčilené exoty nabízím něco na uvolnění:

Když se řekne - Boleček nově:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-kuvy-sikmooke.html

Foto dne 16.10.2012 - uč se synu moudrým býti:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--uc-se-synu-moudrym-byti.html

Fórek dne - jeden přímo z Ameriky?
http://www.paulczynski.cz/jeden-primo-z-ameriky.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | čtvrtek 15.11.2012 15:55 | karma článku: 33,26 | přečteno: 2390x