Obrněná pěst dělnické třídy

Za své protioranžové blogy dostávám od diskutérů(povětšinou jedněch a těch samých) co proto. Jeden mi položil otázku, zda mne to baví. Nad touto otázkou jsem se zamyslel. A zjistil jsem, že mne to fakt nebaví. Proč to tedy dělám? Asi proto, že je to potřeba. A proto dnes zkusíme z jiného soudku. I když se to nakonec jako když had požírá vlastní ocas vrátí k tomu samému. A zase bude v diskuzi kravál.

aTeo

Nechám dnes Paroubka Paroubkem, ten se brzo asi umlátí sám, nechám jalové sliby jalovými sliby a všimnu si jiného zajímavého jevu.

Jeden z našich nejzajímavějších podnikatelů a můj přítel, brněnský Radim Jančura - majitel Student Agency je bezesporu manažer par excellence. Z ničeho vytvořil firmu, jejíž expanze a působení na trhu je jedna z nejzajímavějších. Své malé imperium vytvořil z ničeho, žádného politického přítelíčka co by mu něco přihrál nemaje.

Při své činnosti se namísto proklamované podpory dostal a dostává do sporu se státní mocí ať už je to Ministerstvo dopravy, či České dráhy. Svou neústupností si dokázal vytvořit řadu nepřátel, kteří mu sice mohli škodit, ale stále (jak už je zvykem) byla státní správa za Radimem o krok pozadu.

Při své činnosti uvedený podnikatel uplatňoval a uplatňuje nekompromisní přístup ke svému personálu. A naráz - světe div se se mu urodily ve firmě odbory. Některým zaměstnancům se  prý přestalo líbit, že musí dodržovat firmou stanovená pravidla hry.

Už vidím, jak ti, kterým se zajídají majitelem firmy(a kým taky jiným) stanovená pravidla hry
vyhlásí stávkovou pohotovost. Protože podle výsledků firmy, které se také nevyhnula recese se snížily do té doby nadstandardní mzdy, bych to tipoval na stávku na protest proti reformám a ožebračování zaměstnanců nízkými mzdami. Aniž by si uvědomovali, že svými hrozbami riskují stabilitu firmy jen proto, aby ukázali, že bojují za těžko zdůvodnitelné požadavky.

Troufám si tvrdit, že tato akce je uměle vyvolaná. Vyvolaná někým, kdo nabral inspiraci z oranžové agitace. Jak však znám Radima, je to štika. Myslím, že plevelné ryby v jeho rybníce by se měly rychle někam schovat. Zajímá mne, co vede odboráře k tomu, že si troufají mluvit do věcí, za něž je odpovědný pan majitel.

Moje zkušenost říká, že největšími křiklouny kteří se schovávají za odbory bývají největší profesní lempli. Protože jakmile se pohnou léta stojaté vody, vynoří se ze zahnívajícího bahýnka všechna havěť, která tam léta spokojeně přebývala.

Milý Radime, držím Ti palce. Doufám, že Tvoje odbory nebudou jako za starých časů   obrněná pěst dělnické třídy, která se stará, aby za co nejméně práce pracující brali co nejvíc peněz.

Něco o té oranžové bandě:
http://www.paulczynski.cz/omlouvam-se-ale-zase-o-te-paroubkove-bande.html

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - chtěl bych být kocourek:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-hec-zavidite-co.html

Foto dne - neobyčejný blbec:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--blbec-v-kauflandu.html

Fórek dne - kníže znovu spí:
http://www.paulczynski.cz/34943.html

a dnes ještě jeden - ČSSD posílá důležité sdělení:
http://www.paulczynski.cz/dulezite-sdeleni.html

A na závěr dnes nikoliv citát, ale trocha oranžové kampaňové poezie:
Oranžových slibů bečky,
co jsou jenom pro blbečky,
deptají nás dnes a denně.
Ukazují zatraceně,
jak se lidem rozum ztrácí
oranžovou fascinací.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | pátek 14.5.2010 8:30 | karma článku: 34,44 | přečteno: 2367x