Nový sport pitomců. Kopání do Klause

Tak prý brněnští divadelníci pohřbívali v Praze Klause. A divili se , že se nedostavil. Představení divadelního souboru Feste bylo součástí festivalu divadelní alternativy. Maně si vybavuji slova pana Munzara při předávání ceny Thalie: "Já bych strašně nerad, kdybych si sedl do dopravního letadla a řídil ho alternativní pilot" . Pan herec tím vyjádřil názor na tzv. alternativní divadlo. Jsem milovník divadla a na většině premiér nechybím. Ale o divadle Feste z mého rodného města nevím nic. Myslím, že to nevypovídá o mně ale o onom obskurním tyjátru.

Zákaz Klauserouming.cz

Kritička Jana Machalická o tomto kousku řekla: Bezzubá politická satira, hodně nevyvedený pokus o politickou satiru. Tvůrci drželi mnoho trumfů v ruce a než se nadáli, všechny jim vypadaly. Snaha zesměšnit Václava Klause je příliš chtěná, známá fakta, která si přímo říkají o to pojednat je ve vtipné nadsázce, najednou vypadají tak nějak banálně. Forma fiktivní televizní reportáže po čtvrt hodině totálně selhala  a diváci pak už jen sledovali prvoplánové vtípky a stále opakování toho, že Václav Klause má všechno větší a lepší a byl mnohem významnější než Václav Havel.

Pohřbívání Klause je nekorektní a chce si utahovat z hlavy státu a jeho svity, ale vadí, že je to nuda a místy i trapnost.

A tak se ptám, co to jsme za národ, když zesměšňujeme svého prezidenta ? Jsou našimi hrdiny opravdu Vondrouš, Smetana a Týc?

Proč vyvolávají vlnu nenávisti tak zvaní intelektuálové z pražské "kavárny" Halík, Šiklová, Pehe, Dvořáková, Hnízdil a spousta dalších mediálních opinionmakerů?

Jak napsal pan Provazník na ePortálu: "Zesměšňování, jízlivost, hrubost, neúcta se objevují v takřka každém jejich komentáři týkajícím se současné hlavy státu. Veškeré tyto projevy charakterizuje vedle patologické nenávisti také absolutní ztráta soudnosti. Cožpak je normální, aby se údajně renomovaný politolog Pehe věnoval v takřka každém svém článku Klausovi? "

Jak je možné, že v civilizovaném středoevropském národě přiskotačí prý nejprodávanější spisovatel Viewegh s knihou, kde vystupuje prezident Klaus jako homosexuální vrah a média tomuto škváru ještě dělají zdarma PR?

Lze se pak divit, že když se v Hyde parku objeví vzdělaný, kultivovaný nedryáčnický publicista Tomáš Haas (dříve Klausův poradce) který neříkal v každé druhé větě slovo „korupce a mafiáni“, byl po zásluze spravedlivým lidem odměněn 71% mínusů?

Publicista Tomský se ptá, proč Klausovu větu o „rozeštvávačích“ většina tak zvaných novinářů nechce připustit. Přitom už minimálně deset let chrlí naše mediální humanistická inteligence na prezidenta nadávky a pomluvy nejhrubšího zrna. Jen u nás existuje mediální inteligence, která dští patologickou nenávist vůči prezidentovi.

Lze se pak divit, že v diskuzích si lůza dovolí urážet prezidenta, že zmizela obyčejná lidská slušnost,  že se plebejské a dryáčnické chování stává téměř normou? Že diskuze vedená slušně a bez osobních invektiv dnes už prakticky není možná? 

A tak čteme stupidní zkazky o tom, že Klaus nechal rozkrást republiku, je agentem KGB, jmenuje se Pružinský, podával přihlášku do KSČ, je homosexuál (Kikina říkkala jedna hérečka) či že je dokonce zloděj. A zastanete-li se ho, pak jste okamžitě klausoláska, darebák, modrá straka, karierista, populista, křupan, vůl jak anděl, exot z Brna, duševní mrzák, odporný zvratek,  politický negramot, retardovanej kripl  atd. atd.

Vrcholem pak byl výrok: S tím Tvým Klausem se můžeš chytnout za ruku a jít směle do pr....

Já bych tam poslal  výše zmíněné "rozeštvávače".

Takže se nelze divit, že se pak objeví vygumovanec s pistolkou na kuličky a na prezidenta střílí. Jak dlouho může trvat, než někdo vystřelí doopravdy? Jen se divím, že se nediví ti kteří svým dílem tuto náladu vyvolávají. U mne jsou to pitomci jak jsem uvedl v titulku.

Ty které jsem rozčilil, se teď mohou uvolnit u uvolňováků. I když nevím, nevím....

Když se řekne - Česko, štastná to země:
http://www.paulczynski.cz/43640.html

Foto dne - pusťte bratra domů:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--pustte-bratra-domu.html

Fórek dne - konečně pořádný grafitti:
http://www.paulczynski.cz/konecne-poradny-grafitti.html

Autor: Petr Paulczynski | středa 10.10.2012 17:50 | karma článku: 39,98 | přečteno: 3282x