Ještě větší blbec než jsme doufali

Pokud někdo čeká, že se budu zabývat rozborem filmu Víta Olmera s Luďkem Sobotou v hlavní roli bude zklamán a nemusí číst dál. Podobnost hlavního hrdiny mého příběhu s hlavním hrdinou filmu je ovšem více než vysoká. Ten přiběh jsem s napětím pozoroval dopoledne na ČT24. Byl to přímý přenos ze zasedání Ústavního soudu. Vydařená taškařice s několika aktéry o několika dějstvích.

Dějství první vytvořil sám místopředseda parlamentu Lubomír Zaorálek. Jak se tam dostal? Zdánlivý mouňala Vlček se mazaně hodil marod a do kotle šoupl Zaorálka, který patří k vyzkoušeným parlamentním exhibicionistům. Jak uviděl kamery šup a byl tam. Akorát že si spletl řečeno s Leninem "parlamentní žvanírnu" a zkoušel soud ukecat argumenty, kterým se musel usmívat i právnický elév. Skončil tak, že přestal chápat co se děje a za pomoci koktání se zamotával do vlastních pindů. Můžeme si o ústavním soudu jako celku i jako o jednotlivcích myslet co chceme, ale rozhodně to není banda ořezávátek(což se nakonec ukázalo).
Pan Zaorálek skončil jako sněhulák s pročůranýma prsama. Jeho vysněná kamerová exhibice skončila řečeno s Janou Dědečkovou , šéfkou serveru Virtually : Tisíce diváků přímého přenosu si muselo říkat „ Bože co to je? Vypadá to jako blbec, chová se to jako blbec….musí to být blbec".

Dějství druhé. Zdá se mi podivné, že soudce zpravodaj Pavel Holländer četl nález zhruba tři čtvrtě hodiny.
Myslíte, že tak dlouhé odůvodnění s argumenty připomínajícími například praxi za Výmarské republiky bylo sepsáno během tříapůlhodinové přestávky?  Figu borovú, jak by hovorili bratia Slováci. Celé to byla šaškárna hrající si na demokracii Vše už bylo dopředu rozhodnuto.Stejně jako loni na podzim když soud  rozhodoval o Lisabonské smlouvě.

A dějství třetí právě píší politici. Uvidíme, zda to bude drama nebo veselohra. Myslím, že by to mohla být i fraška.

Ale demokracie a ústava je určitě zachráněna. Protože prý uvedený stav nastává, když se Pithart domluví s Rychetským a ústavní recidivista Jičínský sepíše ústavní dodatek, jímž se Ústavní soud stane třetí komorou parlamentu.

A k tématu si můžete zahlasovat v anketě:
http://www.paulczynski.cz/anketa.html

A  kdo chce, nakoukne i sem.

Foto dne - Když zblbne příroda:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--kdyz-zblbne-priroda.html

Fórek dne - Šašek od aTea:
http://www.paulczynski.cz/sasek3.html

a Když se řekne - Boží dítě:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-bozi-dite.html

A jako varování pro ty co ještě jedou k moři ještě jednou:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--varovani-pozor-na-hennu.html

 

 

Autor: Petr Paulczynski | pátek 11.9.2009 8:35 | karma článku: 31,85 | přečteno: 3203x