Jak písničkář Klus na kdekoho flus

Jako kometa na hudebním nebi se objevil fenomén Klus. Poprvé jsem si ho všiml jako partnera jiné mladé hvězdičky Ewy Farné. Moc tento druh hudby nesleduji, ale Tomáš Klus nešel přehlédnout. Docela vtipný textař a skladatel totiž koukal za každým rohem. Došlo to tak daleko, že jeho Pánubohudooken jsem si dokonce stáhl z iTunes a investoval tak 0,99 Ojro.

Opravdu je jako Kryl?

Zdá se, že tomuto sympatickému chlapci z náhlého úspěchu narostl hřebínek, zvláště poté, co kdosi napsal, že je to pokračovatel Karla Kryla.  Jako pamětník Krylova písničkářského odboje prohlašuji, při vší úctě k páně Klusově talentu, že autor tohoto přirovnání se asi pomátl na rozumu.

Srovnávat mediálně populární častušky s texty jakoby sebranými z titulků novin, zavání svezením se na vlně mediálního rozhněvání se na poliitické poměry. A hlavně, nezapomněl se obout do kdekoho a taky do Klause. Tím si zajisté získal nehynoucí popularitu, najmě u jistých mediálních skupin a zařadil se tak po bok jiných současných hvězd jako jsou pánové Smetana a Týc. Už jsen schází aby některého z nich někdo nominoval na Hrad.

Srovnání Kluse s Krylem může napsat jen úplný pako. Krylův odpor proti okupaci Československa a Klusův flus na establishment a na Klause zvlášť je proti Krylovi nebe a dudy. Krylovy texty dodnes honí člověku mráz po zádech. Klusovy texty honí jeho narostlé ego a pochybuji, že budou za 40 let někomu honit po zádech mráz. Copak laciný textík v němž vzpomene Kalouska, Béma, Janouška, Mrázka a vůbec bandu kmotrovskou zaujme někoho mimo pracovitých lidiček z Holešovské výzvy a pár tvůrců veřejného mínění z medií?

Po udělení všech možných cen už zbývá je  jediné. Stejně jako Kryl zazpívat před plným Václavákem až vypukne Holešovská revoluce. Redaktor LN Pavel Klusák vyjádřil i můj názor na populárního zpěváka Tomáše Kluse: Svůj k svému: zmatená Holešovská výzva našla svého barda.

P.S Nešlo by místo srovnání s Krylem provést jiné srovnání? Protože Klusovy agitky jsou stejně ubohé jako Laufrova oslavná píseň na agenta-kapitána Minaříka? Jo a taky by ten Václavák mohli přejmenovat na Klusovo náměstí, protože takjetospravnetaktomusibyt.

A Klus na hrad.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků.

Když se řekne - dvě kočky a kanec v posteli:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-dve-kocky-v-posteli.html

Foto dne - Kalousek u holiče:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--kalousek-u-holice.html

Fórek dne - vládní klauniáda:
http://www.paulczynski.cz/vladni-klauniada.html

Autor: Petr Paulczynski | pondělí 16.4.2012 11:35 | karma článku: 32,01 | přečteno: 3564x