Jak modroptáčník zezelenal.

Namísto vyhazování peněz daňových poplatníků za voloviny, což je oblíbená činnost Zelených, jako je třeba kampaň proti pití vody z PET lahví což nám předvedli brněnští zelení, případně míchání jakýchsi srágor do benzinu, jsem zaplatil 2x20 dolarů vstupné do útulku pro opuštěné koaly a nechal si udělat za 2x15 dolarů fotky s koalou v náručí.

Medvídek "kloaka"Pavouk

Tak jsem přispěl na záchranu tohoto živočišného druhu.  Ze svého prosím. Nikoliv z veřejných či městských peněz. Tak kdo je tady víc zelený, prosím?

A když už o medvídkovi, kterému jsme pracovně říkali "kloaka" , tak co oněm píše Wikipedie.

Koala medvídkovitý (Phascolarctos cinereus, Goldfuss, 1817), známý také jako medvídek koala, je jedno z nejznámějších australských zvířat. Přestože vzhledem skutečně připomíná medvěda, je to ve skutečnosti vačnatec, podobně jako třeba klokan.

Koalové jsou zavalitá zvířata, mají delší uši a končetiny. Koalové dokážou postavit první dva prsty naproti ostatním, to jim společně s dlouhými ostrými drápy umožňuje dobře šplhat po stromech.

Srst koalů je hustá a měkká, jednotvárně šedá. Břicho a dlouhé chlupy vyrůstající na ušních boltcích jsou bílé.

Koalové jsou potravní specialisté – živí se listím a kůrou blahovičníků. Blahovičníkové listy obsahují velké množství vlákniny a terpeny, které způsobují, že eukalypty jsou pro většinu zvířat jedovaté. Naopak je v nich jen malé množství bílkovin a jejich energetická hodnota je nízká.

Koalové proto musí šetřit energií. Mají velmi pomalý metabolismus, extrémně malý mozek a spí až 20 hodin denně.

Nebýt toho malého mozku, chrěl bych být koalou. To je pane život!

Přidávám pár Pavoučích foteček roztomilého medvídka.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | pátek 20.3.2009 8:25 | karma článku: 27,44 | přečteno: 2864x