Interspar nebo Romspar?

Napsal mi přítel, který je znám jako velmi rezervovaný a seriozní muž, vedoucí pracovník zahraničního kolosu. Obrátil se na mne nejenom jako na provozovatele webu, ale i jako na zastupitele. Tento kliďas od přírody  se totiž  vytočil a ani se mu nedivím.

Tak se vítá delegaceJef Kratochvil

Jeho popis poznatku od Intersparu na Cejlu (někteří tomuto území říkají brněnský Bronx) však příznivci politické korektnosti nebudou číst rádi. Požádal mne o uveřejnění na mém webu a protože je to přítel, přání mu plním.

Včera odpoledne se mi stala velmi zvláštní příhoda, o kterou bych se chtěl se čtenáři tohoto serveru podělit. Byli jsme s manželkou výjimečně nakupovat v Intersparu na Cejlu, kterému doma důvěrně říkáme ROMSPAR.
Po nákupu jsme odjížděli naším osobním vozem, který jsme koupili nový těsně před koncem roku 2007, je  garážovaný, ručně mytý, zatím bez šrámu. Ihned po výjezdu z parkoviště obchodního domu jsem zaregistroval neobvyklý hluk, asi jako když letí helikoptéra bez STK.

 V zrcátku jsem zjistil, že za mnou jede v nějakém vraku 5 romských mladíků ve věku od 20 do 30 let. Zastavil jsem na světlech na červenou, helikoptéra vrčela těsně za mnou. Řidič si zrovna zapaloval cigaretu a zaujal mne zejména tím, že se strašným způsobem pitvořil do vlastního zrcátka,  koulel očima a roztahoval ústa (hubu) do podivných tvarů. Zřejmě byl úplně dementní, nicméně řídil auto. Když zjistil, že ho poněkud vyděšeně pozoruji, začal túrovat motor svého vraku a najížděl na mne tak, že mezi nárazníkem mého nového auta a jeho SPZ byly milimetry.  Celá posádka se tímto začala náramně bavit. Blikla zelená, já jsem vjel do křižovatky, ale na přechodu jsem dával přednost chodcům, což dělám vždy.

Auto s Romy opět provedlo několik skoků a těsných zastavení za naším autem, za mohutného veselí posádky. Chodci odešli, já jsem se rozjel, a po zralé úvaze jsem najel co nejvíce napravo, naprosto zbaběle jsem udělal helikoptéře místo, ta projela za kvílení pneumatik, spojky a rachotu motoru vlevo ode mne a ladně smykem odbočila vlevo na ulici Bratislavskou, kde zřejmě měla hangár.

 V mé mysli se odehrával souboj mezi zdravým rozumem, moravským junáctvím a komunistickou zbabělostí. Nakonec zůstal jenom vztek, ten mne přešel v koloně aut, která se táhla na Starou osadu, v jejíž blízkosti bydlíme.   Má žena byla svědkem, ale podle ní se nic tak strašného nestalo.

Já se v závěru pouze ptám. Pokud by došlo k poškození mého vozidla, jak bych měl postupovat? Vystoupit, požádat řidiče o předložení nějakého dokladu, o úhradu škody na místě, přivolat policii. Udělat cokoliv z těchto možností by také mohlo znamenat  nechat si rozpárat břicho nožem nebo břitvou. Jsem o tom přesvědčen.  Těch pět  grázlů by určitě na policii nečekalo. Vytáhnout ze schránky u spolujezdce revolver, na který mám zbrojní a technický průkaz, a vynutit si spravedlnost? A za tuto spravedlnost  strávit zbytek života v kriminále?

Pane primátore, pánové radní a zastupitelé města Brna, co s tím hodláte dělat. Já jsem se tady narodil a snad si ještě laskavě můžu jít nakoupit, kam chci. Nebo je to jinak?

*********************************************************************************************************************************
Pavoukův dodatek. Milý Jardo. Bohužel musím Tvoji důvěru ve mne vkládanou zklamat. K problematice "vyloučené komunity" jak tomu teď říká Džamila jsem se již párkrát věnoval, až mi zůstal přídomek rasista a xenofob. Jedna z VIP blogerek řečená Tydlifidli o mně dokonce napsala, že jsem kretén. Takže Ti dám jedinou radu. Proč vole jezdíš nakupovat na tak rizikové místo? Máš sice pravdu, že můžeš nakupovat kde chceš, pak ovšem musíš počítat s efekty, které toto místo poskytuje.
A s tím neudělám nic ani já, ani primátor, ani radní, jichž se dovoláváš. Tomu se říká kulturní odlišnost a to se teď nosí. Na horním snímku třeba vidíš jak děti vítaly kanadskou guvernérku. Tak nějak kulturně odlišně.

Omlouvám se všem slušným diskutérům, že jsem zrušil diskuze. Důvody jsou zde:
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/61464/Panove-hrajte-si-s-kacerem-nebo-s-cim-chcete.html#t2

A jak píší v novinách. Jméno a adresa autora v redakci.

 

Autor: Petr Paulczynski | pátek 19.12.2008 10:40 | karma článku: 30,44 | přečteno: 3067x