Hradní zloduši dostiženi

Dlouho, dlouho byl mediální i virtuální prostor naplněn zásadním problémem. Bylo třeba aby se národ řídící se heslem - nechci novou kozu, chci aby zdechla koza sousedovi -  dozvěděl, kolik berou měsíčně muži erckacíře Klause. Problém byl natolik vážný, že bylo třeba se dožadovat informací soudním rozhodnutím. No budiž. Jsou placeni, jak se říká, z našich peněz tak ať se zpovídají. Nu a co jsme se dozvěděli?

Všichni prezidentovi mužiiDnes

Strašné věci! Tak například průměrný měsíční příjem vicekancléře Petra Hájka byl v prvním letošním pololetí 111 666 korun. No řekněte sami, nejsou tři šestky známkou nějakého satanismu? Plat tajemníka Ladislava Jakla pak činil 103 786 korun a bude třeba ho podrobit zkoumání, jakou kabalu v sobě skrývá.

Tak co, páni novináři, kterým ty platy hradních mužů nedávaly spát. Je to moc nebo málo? Chcete srovnávat platy mužů  ve vysokém postavení s průměrným příjmem? Nebo je srovnáme s platy manažerů státních firem? Proti těm jsou to břídilové. Za takové platy by mnoho těch po jejichž platech se nikdo neptá ani nevstávalo.

Tak jsme se tedy konečně dozvěděli, že démoni hradního pána zas až tak moc neberou. O čem se bude mluvit příští týden jak se nabubřele ptá každou neděli pan Václav Moravec se tedy neví, protože propíchnutá bublina splaskla.

Ale mám pro pány  opinionmakery Kamberského, Šídla a Taberyho, kteří se veřejně dožadovali odhalení zasadního tajemství cizího platu, námět. Zkuste zjistit stejným investigativním  způsobem, kolik bere třeba právě vzpomenutý pan Moravec či paní Drtinová, protože ti jsou také placeni z našich peněz. Přispívají jim totiž všichni kdo platí televizi. Takže bychom to měli vědět také. Jsem zvědav, kdo tuto myšlenku zvedne. Vsadím se, že nikdo, protože vrána vráně přece oči nevyklove. Jakpak kdyby někdo z nich dostal z ČT lukrativní nabídku, že?

A obvyklé uvolňováky pro ty, které jsem naštval. Ale pozor, jsou stejné jako u minulého blogu. Dnes jsem byl líný dělat nové.

Když se řekne - baba s pořádnejma kozama:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-baba-s-poradnejma-kozama.html

Foto dne - u nás v Brně:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--u-nas-v-brne.html

Fórek dne - slepecký pes:
http://www.paulczynski.cz/slepecky-pes.html

Autor: Petr Paulczynski | středa 1.8.2012 17:36 | karma článku: 31,77 | přečteno: 3104x