Fujtajbl, pane Krausi

Zvědavá manželka podlehla svodům reklamy a zakoupila nový časopis Kraus. Vrazila do toho obskurního plátku skoro 50 kaček a riskovala přitom domácí rozepři, protože dobře ví, že tento namyšlený moderátor není mým šálkem kávy. Mně totiž úplně stačí jeho samolibá monotematická politická vystoupení proti estblishmentu  jimiž uvozuje svůj pořad, do něhož chodí masochisté, aby ze sebe nechali udělat tímto štiplavým glosátorem povětšinou šašky.

Úžasné díloScan z časopisu

Samozřejmě, že mi to nedalo a plátek jsem prolistoval. A při onom listování mi lezly oči z důlků tak, že jsem za chvíli vypadal jako šnek. Rádobyvtipné koláže zesměšňující lidi okolo Hradu mne kupodivu nechaly klidným. Dokonce bych řekl, že jsem je čekal. A navíc některé byly skoro vtipné. Jako starého mazáka co už všlicos viděl mne nerozhodily ani tu a tam rozseté "nahaté" fotky.

Co mne rozhodilo tak, že jsem málem potupně vrhl byly fotografie nahých žen jejichž klín byl zakryt malůvkou české vlajky. Najmě úplně nahá a podle mínění některých kolegů na FB ošklivá černoška s českou vlajkou namalovanou mezi nohama mne zcela zhnusila. To už je snad trochu moc i na takovéhle veleslavné periodikum. Uff...Netrpím nějakou nadměrnou národní hrdostí, nehopsám na náměstích v rytmu "kdo neskáče není Čech. Ale tento způsob použití státního symbolu mi zvedl adrenalin i pumpu. Skoro by se dalo říci že málem potupně vrhnout jsem mohl i levněji než za padesátikačku. A to nemluvím o faktu, že tato cena je zaváděcí a prý se o dvacku zvýší. Jsem zvědavý jak dlouho vydávání takovéhoto veledíla vydrží.

Rádoby  satirické fórky o hradních strukturách jsou u pana Krause pochopitelné, ale ta akce s vlajkou, není to hanobení státní vlajky?

Jak napsal na Fejsbúčku kolega Chyren: Čtu beta verzi ( komerčně sondážní ) časopisu Kraus. A vypadá to, že Kraus. i Jan Kraus chtějí u nás vnutit lidem euro ( nebo to, abychom se podíleli na jeho průserech ), chtějí ( oba ) ukřižovat Václava Klause a potlačit jakýkoliv náznak evoluční revoluce, nebo revoluční evoluce. Protože se bojí. Na druhou stranu se nebojí kreslit českou vlajku ženám klínem do klína ( což je hodně sympatické! ). ...Za téměř 50,- Kč dostanete skvělý papír, který vám ovšem může na WC dost bolestivě ublížit ( asi záměr ). Několik zajímavých rozhovorů, témata pro co nejširší čtenářskou veřejnost a hlavně(!) fotomontáže Hájka, Klause atd. Zkrátka časopis, který zaujme každého kritika kritiků. Mám pouze jednu podstatnou výtku: Ta úprava je neuvěřitelně marnotratná. Otázka pro nakladatele jistě klíčová zní: Koupil bych si tohle příště? Já ano. Můžu si dovolit tenhle "luxus". Nemám hypotéku, s platem si sám vystačím a glosovat glosátora můžu klidně celej víkend. Pro vás ostatní, co máte rodiny, hypotéky, chcete odpočívat bez rizika toho, že se zapletete do intelektuálního marasmu, jenž existuje víc sám pro sebe, než pro něco kloudnýho a smysluplnýho? Nedoporučuji. Lépe poslouží třeba Maxim ( pro muže), nebo bulvární tituly pro ženy. Tohle by vás unavilo. Daňoví otroci.

Jiný glosátor pravil: Takže bulvárnější a vulgárnější Respekt na lepším papíře s barevnými fotkami? Tak to je zcela jasné, to půjde do kytek velmi rychle... Dívky a hoši z Pravdy a Lásky mají problém uživit Respekt.

Tak to nevím, protože Respekt nečtu.

Jinak je časopis plný reklamy, včetně oblečení osob o nichž se píše. Z té se ovšem magazín takového rozsahu na tak kvalitním papíře neuživí. Docela by mě by zajímalo, na kolik čísel má vydavatel peníze. Ode mne už padesátku nedostane. Protože trvám na nadpisu. Fujtajbl, pane Krausi. Ale co se divím. Z kopřivy ušlechtilé dřevo nevyroste a z kýble žluči může kapat jenom žluč.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - výměna manželek:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-vymena-manzelek.html

Foto dne - doktoři neděkujte:
http://www.paulczynski.cz/39068.html

Fórek dne -  nemluvte na psa anglicky:
http://www.paulczynski.cz/nemluvte-na-psa-anglicky.html

Autor: Petr Paulczynski | pondělí 21.11.2011 15:40 | karma článku: 36,72 | přečteno: 5600x