EU? Jejich starosti a Rotschildovy peníze

Místo aby v Bruseli  oslavovali cenu pana Nobela, zamysleli se opět přímo hlavou a vymysleli zase kolečko od trakaře. Snad už by bylo nošením dříví do lesa připomínat všechny perly které z bruselských hlav vypadly. Normy na přímost okurky, na ohyb banánu, předepsané žárovky, cedulky na baráky, sajrajt do paliv co ničí motory, zákaz říkat rumu rum, dokonce nám blbci šli po syrečkách a špekáčcích. Dokonce si hňupi vyskakovali i na naši slivovičku. Momentálně řeší naše pomazánkové máslo. Zbytek hovadin rodících se v hlavách eurobyrokratů si každý dosadí podle toho nač si vzpomene. Jeden by řekl, že tam mají hovno na práci.

Tak rosol, nebo marmeládu?

A protože už dlouho žádnou ptákovinu nevymysleli, rozhodli se zakázat nám marmeládu. Teda vlastně marmeládu ne, ale už jí tak nebudeme smět říkat. Prý už se bude vyrábět a prodávat jen rosol a džem.

A kdo bude chtít marmeládu, tak prý jen z citrusů. Teda řeknu vám, to musela být hlava, co to vymyslela. Nevím jak vy, ale já si budu na palačinky furt mazat marmeládu i kdyby si v Bruseli zalomili prst v zadnici. Mazat na palačinky rosol si může třeba Barosso s Rompuyem.

Zajímavé je, že marmeláda, která není vyrobena z pomerančů či citronů, je k dostání v Dánsku, Řecku nebo v Rakousku. Tyto státy si totiž pro směrnici platnou od roku 1979 vyjednaly výjimku. Čeští politici prý měli před vstupem do Unie v roce 2003 řadu starostí s označením jiných produktů a proto marmeládu zasklili.

Nedávno jsem byl v lázních na Ischii. Když jsem balil nabíječky k elektronice, říkal jsem si, zda mám přibalit univerzální zásuvkový adaptér. Nepřibalil jsem. Však jedu do země EU a ne do nějaké asijské či jihoamerické exotické destinace. A co myslíte, pasoval štyft ke trýbu? Hani houno, jak říkají Chodové. Tak co kdybyste kluci pitomý bruselský raději unifikovali zásuvky, ha? Ale to né. To vy budete vysírat s rosolem. Ten si narvěte do špic. My v Česku si budeme na palačinky mazat naši marmeládu. Teda aspoň já. Vy bruselský paka si na ně můžete mazat třeba eurosajrajt.

Opravdu bych chtěl mít bruselský starosti a Rotschildovy peníze.

A protože se mi v důsledku rozčilení nechce dělat nové uvolňováky, musíte se spokojit s těmi minulými.

Když se řekne - tak jsme zvolili soudruhy:
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-tak-jsme-zvolili-soudruhy.html

Foto dne 16.10.2012 - relax vítězů voleb:
http://www.paulczynski.cz/43709.html

Fórek dne - bude změna vlajky?
http://www.paulczynski.cz/bude-zmena-vlajky.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | čtvrtek 18.10.2012 8:00 | karma článku: 44,07 | přečteno: 5997x