Dneska je krásný den, dneska by to šlo.

Brno chystá na pondělí velkou slávu. Na pomníku padlým v Králově poli bude obnovena výzdoba v podobě hvězdy se srpem a kladivem. Už to vidím barevně. Vsadím krk, že kromě radniční delegace se akce stane příležitostí pro setkání bolševiků všeho ražení. Starých gerontů, mladých blouznivců ze zakázaného KSM a několika podivných individuí, které vždy potkáte na těchto akcích, ať už je to první máj, nebo nějaká manifestace.

Duben 2009-instalace na pomník !Rovnost

Zajímavé je, že funkcionáře KSČM na těchto akcích moc nepotkáte. Nepřijdou podpořit chudáky dědečky a babičky, kterým spravedlivým hněvem div nevypadnou protézy (zubní). Tito nemohou překročit vlastní stín a aniž bych jim to přál, nebude dlouho trvat a vymřou. Bohužel, většina je jich agresivních, protože se neumí vyrovnat s novou realitou. Svým způsobem je mi jich líto. Kromě těch,kteří se v rámci obhajoby svého promarněného života uchylují k výrokům, kdy člověk váhá, jestli by nebyla lepší facka než argument.

Jeden z těchto do běla rozzuřených starců se na mne loni obořil, co o tom vím. Jaksi mu ušlo, že je mně přes 60 a že teda asi něco vědět budu. Na můj argument, že tátu v r.51 na dva roky zavřeli pravil, že to asi zasloužil . Řeknu Vám, že v té chvíli jsem zvažoval, zda mu nemám dát facku přes celou tlamu. Nedal jsem. Vzpomněl jsem si na "Nejsme jako oni", heslo z listopadu 89. I když myslím že zásadně chybné heslo. Měli jsme být. Skoro 20 let po převratu se tu rozkřikují a kdyby mohli, tak my , co jsme představovali opačnou stranu bychom ozdobili větve stromů v přilehlém parku.

Ale zpět k mému pocitu, že dneška by to šlo. To je z toho vtipu, jak táta říkal, že jednoho krásného dne půjdou komunisti do prdele. Vážně, dneska by to šlo.

Ale bojím se, že Jyrka Paroubek by to nedovolil.

A pro odlehčení Foto dne - S Obamou na cvičáku
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--s-obamou-na-cvicaku.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Paulczynski | pátek 24.4.2009 8:37 | karma článku: 25,56 | přečteno: 1906x