Chudák Lakatošová. Taková dyskrymynácija

Matka sedmi dětí, kapsářka a lupička Blanka Lakatošová se ocitla před odvolacím senátem Krajského soudu. Za to že loni shodila ze schodů u brněnského vlakového nádraží matku s dítětem a ženě válející se i s dítětem na zemi ukradla z batůžku peněženku (v uloupené peněžence bylo 20 tisíckorun a platební karty) dostala před třemi měsíci čtyři roky natvrdo. Odvolala se s tím, že to udělala nějaká  Kačena z Prostějova, která je jí podobná. tvrdila u soudu obžalovaná. Maximální trestní sazba činila až 10 let. Přitom ve čtyřletém trestu byly započítány i předchozí rozsudky, kterými ji potrestal za týrání svěřené osoby a ohrožování výchovy dítěte.

Blanka LakatošováJan Němec - Deník

Po výpovědi obžalovaná soud požádala, aby dostala tlumočníka do olaštiny. „Když jí předseda senátu nevyhověl, přestala komunikovat. Nereagovala ani na pokyny a výzvy senátu,“ dodala mluvčí. Teprve po vynesení rozsudku začala Lakatošová na soud hlasitě pokřikovat.

Chudák nevinná Lakatošová navíc byla podle jejího obhájce diskriminovaná tím, že nedostala tlumočníka. „Česky téměř neumí,“ podotkl advokát, podle kterého je Lakatošová psychicky nemocná a bere drogy. „Je závislá na heroinu. Evidentně si jej vzala i před líčením u městského soudu, kde skoro spala,“ tvrdil její advokát. Upozornil, že heroin v sobě měla zřejmě i v den loupeže a byla v podobném stavu jako při líčení u městského soudu. Měl to dokázat i znalecký posudek, který nechal při původním líčení vypracovat. Krajský soud poté líčení odročil na konec června, protože si chcevyžádat spis o posledním potrestání Lakatošové.

A teď jsem zvědav, zda se ozvou obvyklí obhájci práv menšin. Je jich u nás víc než dost, většinou dobře živených ze státních příspěvků pro různé obecně prospěšné společnosti. Sleduji, jak řada Cikánů či chcete-li Romů se usilovně snaží pracovat na vylepšení renomé svého etnika. Jsou vzdělaní, pracovití, žijí se svými rodinami normálním způsobem života. Nevybydlují a nezaneřáďují své okolí, nepotřebují aby se o ně starali různí terénní pracovníci. Vedou asi sysifovsky marný boj, protože stačí jedna Lakatošová a kladné vzory jsou zapomenuty. Společnost vidí Lakatošovou a jejího obhájce (panebože ten musí mít kačení žaludek), kteří napadení a oloupení ženy jsou schopni omlouvat tím, že pachatelka bere heroin. A většinová společnost pak hodí všechny Romy do jednoho pytle.

Nechci od Romů ani nijakou zvláštní asimilaci, nemám nic proti jejich jazyku, zvykům, tradicím. Chci pouze aby nebyli agresivní a chovali se v souladu se zákony. Chci, aby těm co se tak nechovají, soudy naložily trest v horní hranici sazby aby bylo vidět, že nemají žádná privilegia.

A také chci, aby obvyklí halasní obhájci práv Romů  hodně hlasitě takové chování jako předvedla Blanka Lakatošová odsoudili. Možná by potom i ubylo pochodů holohlavých fašizujících pomatenců končících vrháním zápalných lahví.

Milí obhájci práv menšin. Hic Rhodos, hic salta.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Parlamentní listy, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - multikulti foto na průkazku:
http://www.paulczynski.cz/multikulti-foto-na-prukazku.html

Foto dne - vzkaz stávkujícím odborářům:
http://www.paulczynski.cz/36277.html

Fórek dne - boj o důchodovou reformu:
http://www.paulczynski.cz/boj-o-duchodovou-reformu.html

Senátor Richard Svoboda:
Domnívat se, že k vyšší životní úrovni a "spravedlivé" politice se jde v demokratické zemi se svobodně volenou reprezentací prostávkovat, není jen výrazem polického přesvědčení, ale i intelektu. Více odborových vůdců a investigativních novinářů do vrcholné politiky a prosperita přijde. Řeckého typu.

Autor: Petr Paulczynski | pátek 17.6.2011 10:55 | karma článku: 39,25 | přečteno: 4320x