Zajímavosti z konce sezony ve světovém fotbale. Robben,...

Na konci letošní sezóny se odehrávají zajímavé události typu Messi do Manchesteru City, Robben, Müller, Kross do Manchesteru United a další a další. Pojďme se proto na pár takových situací poohlédnout.

Arjen Robben (Bayern -> MU)

Na přestupovém trhu může výrazně vyniknout tahoun, opora a jedna z největších hvězd Bayernu Mnichov Arjen Robben. O tohoto hráče projevil zájem Luis Van Gaal - reprezentační trenér Nizozemí, který bude za pár chvil koučem Rudých ďáblů z Old Traford. Ještě ani nenastoupil do práce a už si do svého seznamu napsal Arjena Robbena s tím, že ho za každou cenu chce. Oba dva se velmi dobře znají. Robben je reprezentant Nizozemí a pod Van Gaalem leccos nahrál. Jestli nebude chtít do MU, tak asi jen kvůli finančních důvodů. Arjen Robben by podle jeho slov do Manchesteru šel jen když mu budou pořádně platit. Asi neunesl informaci, že Messi bude opravdu královsky placen. Fanoušci United by Robbena rádi na Old Traford uvítali, ale samotný klub by musel šáhnout opravdu hluboko do kapsy. Vždyť už v Bayernu si týdně vydělává 160 tis. liber. Možná odejde kvůli stylu hry, kterou produkuje mnichovský trenér Guardiola. Tento styl hry Robbenovi nesvědčí. Arjen má rád přímočarost, rád střílí na bránu. Hodně ho to brzdí v jeho hře, kterou tak měl rád s bývalým trenérem Heynckesem.

Robben ale vyhrál s Bayernem Ligu mistrů, byl s ním třikrát ve finále této soutěže, třikrát vyhrál Bundesligu, dvakrát soutěže DFL-Supercup a DFB Pokal. Je výraznou osobou Bayernu. Ví, že by to pro Bayern byla citelná ztráta. Guardiola a spol. ho budou určitě přemlouvat aby zůstal už kvůli tomu, co se spoluhráči zažil, ale vášeň a chuť do jiné hry, než jakou hraje Bayern, bude asi větší.

Arjen Robben by v MU hrál s Robinem Van Persim. To už myslím je pro něj dost velká motivace, hrát s jedním z nejlepších útočníků Evpropy a kamarádem z reprezentace. Robben je v Bayernu pět let, není to moc, ale takový transfer by mu neuškodil. 

No, nechme se překvapit, jako to delegáti z Bayernu a Manchesteru vymyslí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Patrik Čermák | neděle 18.5.2014 6:58 | karma článku: 5,66 | přečteno: 191x