Tak a máme tady válku

Kritický pohled a trochu satiry na konec. Válka je vždy hrozná a nikdy nemůže být úplně spravedlivá. Ale záleží na tom, proč se vlastně vede. Je důvodem expanze, jako za hitlerovského Německa, nebo slouží obraně vlastního obyvatelstva anebo obyvatelstva jiného státu?  

Dnes jsem strávil hodně času na různých chatech a byl jsem zhrozen, kolik příznivců diktátor Kaddafi v ČR má. Člověk, který má na svědomí pumové útoky na letadlo nad Lockerbie anebo na diskotéku v Berlíně. Člověk, který vyvolal mezinárodní konflikt kvůli tomu, že Švýcaři si dovolili zatknout jeho syna, který brutálně zmlátil svého sluhu – to byl Hanibal Kaddafi. Další z jeho dětí, jeho šestý syn Saif-al Arab ještě nedávno bydlel v luxusní vile v Mnichově a jeho strážci byli postrachem diskoték, kam se diktátorův syn jezdil vytahovat v drahých autech.

 

Muamar Kaddafí, tento diktátor, který nebyl legitimně zvolen a přesto vládne 42 let, diktátor, který celé své rodině zajistil lukrativní místa ve státní správě nebo ve státem vlastněných firem má řadu obdivovatelů v řadách občanů ČR. Těmto lidem píšu níže satiricky míněný vzkaz. Snad se jeden nebo druhý chytne za nos a pochopí, že diktatura je hrozná jak pro Araby, tak pro křesťany. Je hrozná pro černé, nebo bílé. Diktatura odpovídá na nesouhlas s režimem vždycky násilím a já si myslím, že libyjský lid si zaslouží podporu od lidí svobodně smýšlejících, kteří si ještě dobře pamatují na to, jaké to bylo v diktatuře žít a že americká vlajka pro nás bylo symbolem svobody. Přestali jsme si vážit toho, co máme a to je vždy nebezpečné.

 

Vzkaz všem milovníkům diktatur a diktátorů:

 

Tady se ale najde zastánců diktatury. To jen koukám. Tohle jestli čte Sobotka, tak povolá zpátky Paroubka a spojí se s KSČM a zase budem chodit mávat na 1. Máje, budeme mít Pionýr, SČSP, ROH, SSM, různé ÚV atd. Bude se ale muset zrušit internet. IT a diktatury se totiž nemají moc rádi. Také pozavíráme pár muzikantů, básníků a spisovatelů. Soused bude donášet na souseda a brácha na sestru. Zařídíme si StB a budeme mít TUZEX, před kterými budou veksláci měnit bony. Budeme muset také zavřít hranice, aby nám neuvědomělí občané náhodou neutekli. A když budeme mít takovou pořádnou komunistickou kliku, tak tady budeme mít mladého diktátora, který nás bude obšťastňovat stejně dlouho, tedy 42 let, jako vzor všech diktátoru Muamar Kaddafi. Jo, a abych nezapomněl, tak ten, kdo s ním nebude souhlasit, nebo půjde na ulici demonstrovat, bude označen jako POSKOK ZÁPADU, nebo SHLED, nebo tak nějak (odborně také REVISIONISTA) a pak zlikvidován. Podle nosa poznáš kosa a podle terminologie KOMOUSE!

 

Doslov:

Tohle když si přečetl nějaký soudruh učitel z VÚMLu, nebo kantor na nějaké vejšce, který vyučoval MDH (mezinárodní dělnické hnutí – byl povinný předmět na všech vysokých školách, stejně jako marxismus – leninismus), tak ten z té krásy a četnosti komunistických termínů slzičku uronil. Jo, tehdy bylo dobře za Husáka, Štrougala, Gottwalda, Hitlera – oops?

Autor: Miroslav Patočka | neděle 20.3.2011 13:33 | karma článku: 8,84 | přečteno: 709x
  • Další články autora

Miroslav Patočka

Nebezpečný Putin

2.3.2014 v 13:08 | Karma: 19,05