Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přežila jsem útok zkušebních kabinek!!!

...shodila těch několik vrstev oblečení, když v tom jsem pohlédla do zrcadla a najednou má dobrá nálada zcela vyprchala. To, co jsem viděla v zrcadle, snad nejsem já? Tak takhle mě vidí svět? Ta zombie, na kterou nevěřícně a tupě zírám, jsem vážně já!...

Dnes jsem se vyspinkala do růžova a vstala s úsměvem na tváři, jelikož mě nebudil budík a věděla jsem, že mě čeká báječný den s mojí nejlepší kamarádkou Mony alias „zhrzenou milenkou“ (pro doplnění, já jsem „stará panna“). S Mony se už známe od doby, co jsem se nastěhovala do Prahy, prožily jsme spolu neskutečně zábavné i bolestné věci. Jsme si, jak to u nejlepších kamarádek bývá oporou a domnívám se, že bychom tvořily dokonalý pár, protože se skvěle doplňujeme, je nám spolu dobře, vždy se výborně bavíme, dokážeme debatovat o všem nebo jen tak mlčet a rády spolu trávíme čas a přitom se nijak neomezujeme. O našem vztahu hovořit nechci, to by asi vydalo na román, jen jsem Vám chtěla nastínit, jak moc jsem se těšila.

Nalíčila jsem si jako vždy řasy, použila tužku, balzámem přejela rty, vlasy jsem si sepnula skřipcem, hezky se oblékla (samozřejmě teple, pohodlně a nezapomněla jsem ani na košilku) a vyrazila na Václavák. Jako vždy jsme se přivítaly slovy „nazdárek ženo“ a objaly se. Zamířily jsme směrem Národní třída, kde se skýtá naše oblíbená restaurace, vyprávěly si , když v tom jsme zaregistrovaly to množství krámků, které nás upozorňovaly na obrovské slevy.  Sice jsem měla neskonalou chuť na lososa a výborné latté, ale neodolala jsem a spolu s Mony vstoupila do prvního z nich.  Hold jsme jenom ženský a nákupy milujeme, i když peněz nemáme asi jako většina národa na rozdávání.

I přes tu strašlivou zimu jsem měla dobrou náladu, připadala si hezky a bavila se nad šílenou módou, která zde byla. Ano patřím mezi dívky, které razí teorii, že v jednoduchosti je krása a tudíž módním výstřelkům zrovna neholduji. Avšak i v tomto krámku jsem objevila zajímavé tričko a obyčejnou sukni v mé velikosti, což bývá ve slevách celkem nadlidský výkon. Zamířila jsem do zkušební kabinky, kde jsem ze sebe shodila těch několik vrstev oblečení, když v tom jsem pohlédla do zrcadla a najednou má dobrá nálada zcela vyprchala. To, co jsem viděla v zrcadle, snad nejsem já? Tak takhle mě vidí svět? Ta zombie, na kterou nevěřícně a tupě zírám, jsem vážně já! Boha jeho!!! To že jsem opravdu bílá, jak ředitel vápenky vím, ale že mi prosvítá, každá žilka jsem zjistila až nyní. A můj obličej, hrůza, kde se najednou vzaly ty pupínky, kruhy pod očima, jak to že mám začínající knírek, příšerně žluté zuby, co to mám za barvu vlasů a jak je možné, že moje obočí vypadá, že nezná pinzetu?

Najednou ke mně pronikla otázka „Tak co ženo, sluší, sluší?“ „Ne, vypadám strašně!“ Bez toho, že bych si něco zkusila, jsem se rychle zpátky nasoukala do všech těch vrstev oblečení a měla jsem sto chutí zamotat se do své šály jako mumie a nepozorovaně utéct kanály domu. U kabinky stála Mony s typickým znechuceným výrazem a praví: „Na koho to tady sakra šijou? Zase mi nic nesedělo! Přeci nečekají, že ženské s větší prdelí má v pase 60 centimetrů nebo že každá druhá měří 180!“ 

Měla jsem pocit, že na mě všichni koukají, cítila jsem se příšerně a tak jsem v mžiku vrátila oblečení zpátky, kam patřilo a opustila obchod.

Už se mi nikam nechtělo, měla jsem po náladě a cítila se jako ta nejošklivější ženská v zemi. Najednou se proti mně spikl celý vesmír a do cesty mi vstupovaly ženy jak vystřižené z časopisu. Zákon schválnosti je prostě prevít!  Zvolala jsem „Ženo moje jdeme na dvojku, asi mám depresy! Obočí mám jak Brežněv, kůži mrtvé nevěsty, cítím se pod psa a jestli uvidím ještě jednu slečnu dokonalý make-up, tak ji snad zabim na krev! “

Mony je naštěstí vtipná, pohotová, lehce vulgární a chytrá dívka, která dobře ví, že mé sebevědomí je nejistá záležitost.  „To světlo v kabinkách bylo na h…o! V takové záři by i Miss World vypadala jako kretén a to má desítky plastik!“  Trochu se mi ulevilo, že na tom nejsem tak hrozně, i když tu „zombici“ ze zrcadla mám stále před očima.

Daly jsme si večeři, skvěle se bavily a cestou domů mě napadla jediná otázka: „Kterej blb montoval v těch kabinkách světla?“  Najednou mi došlo, že v každé zkušební kabince nevypadám dobře, ale v této to byl extrém! Co je to za marketingový tah, aby si zákaznice přišly k kabinkách jako zombie? Nebo tenhle zombie problém v kabinkách mám jenom já?

Autor: Tereza Paterová | neděle 17.1.2010 12:07 | karma článku: 19,82 | přečteno: 2643x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Byt 2+1, OV, Veselí nad Lužnicí
Byt 2+1, OV, Veselí nad Lužnicí

Pod Markem, Veselí nad Lužnicí - Veselí nad Lužnicí I, okres Tábor
2 680 000 Kč

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik