Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Otrokem platonické lásky?

...Platonická láska se snadno stává závislostí, možná i posedlostí. Snažím se vidět každý z jeho pořadů, na googlu jsem snad vyhledala veškeré fotky, kde figuruje, stala se členkou jeho fanklubu a životopis bych Vám  dokázala převyprávět, i kdyby jste mě vzbudili ve dvě ráno...

Jen jednou jsem platonickou lásku uvedla v realitu, dopadla katastrofálně, srazila mě na kolena a i přesto jsem povstala z popela sebelítosti o něco silnější než předtím.  I když si připadám poučená, silnější a chytřejší než před dvěma lety, kdy jsem se slepě zamilovala do svého nadřízeného, mám opět platonickou lásku.  Tentokrát však nehrozí, že bych toho dotyčného někdy střetla, i když nikdy neříkej nikdy.

Proč to dělám? Proč se tak mučím? Sním o muži, kterého nemůžu mít. Platonickou láskou může být kdokoliv, nevím, jakým způsobem si ho zvolím, jaká pohnutka mě vede zrovna k tomu, že tenhle chlapík je ten který mě udělá šťastnou, ten který by mohl zapříčinit to slavné v dobrém i ve zlém. Má tvář někoho koho znám, zidealizuji si ho k obrazu svému a sním svůj malý sen.  Předtím než usínám, cestou do práce, v práci i cestou z práce, pokaždé když zírám do prázdna si promítám v hlavě svůj krátký filmový příběh plný lásky, kde já a pan dokonalý máme hlavní role a naše výkony jsou zralé na oscara.

 Platonická láska se snadno stává závislostí, možná i posedlostí. Snažím se vidět každý z jeho pořadů, na googlu jsem snad vyhledala veškeré fotky, kde figuruje, stala se členkou jeho fanklubu a životopis bych Vám  dokázala převyprávět, i kdyby jste mě vzbudili ve dvě ráno.

Trochu mě tohle snění paralyzuje od okolního světa. Je útěkem z reality a platonická láska nám pomáhá naplnit naše tužby. Občas se totiž přistihnu, jak opravdově uvažuji nad tím jak svého rytíře potkat, jak mu ukázat, že já jsem ta, kterou potřebuje a hledá, že zrovna s ním prožívám každý večer to, co hrdinky v mých oblíbených filmech a že si přeji, aby to byla pravda. V mém případě bych musela umět dokonale anglicky, bydlet v Londýně a nějakým zázračným způsobem se stát slavnou, abych měla vůbec možnost s ním mluvit. Jen nevím jak toho docílit.

Za 1) Anglicky bych se dokázala naučit. Za 2) Londýn se mi sice tolik nelíbí, ale pro lásku se klidně obětuji, ne? Za 3) Jak se stát slavnou? No to vážně nevím. Musím si hold přiznat, že Miss Word nejsem, zpívat vůbec neumím, co se týká herectví, tak to bude taky složité a v ničem nejsem natolik výjmečná, aby to stálo za řeč. Toto zdrcující zjištění mě degraduje do pózy věčné obdivovatelky, která pouze může stát ve frontě mnohem půvabnějších a vnadnějších sokyní čekajících na autogram. Jediné, co mě aspoň trochu uklidňuje je fakt, že v mé hlavě je jenom můj a jeho pravá tvář by mě mohla zklamat.

Mám snad přestat snít a smířit se s realitou? Mám dojem, že každá z nás má toho svého vysněného pana pravého a přitom jsme s někým, kdo se mu jen vzdáleně podobá anebo jsme raději sami. Ale proč sakra nemůže být vedle nás ten ze snu?!!!  Možná těm skutečným nedáváme šanci, aby se stali tou láskou, o které tajně sníme anebo jsme moc náročné?

Chvíle, které prožíváme, nevnímáme jako sen a to je možná ta chyba. Vždyť kolikrát za den se nám stane něco krásného či vtipného a stačil by jenom televizní štáb, trocha hudby a byla by to nádherná scéna jednoho z dlouhých, žánrem neurčitých filmů na které chodíváme do kina. Velmi často se přistihneme, jak v koutku duše závidíme hlavní hrdince. Je však potřeba si uvědomit, že v našem příběhu jsme my ty hlavní hrdinky a spolu s ostatními tvoříme jeden z životních příběhů, za které si právem zasloužíme ocenění za nejpřesvědčivější výkon v hlavní roli. Nesmíme přestat snít, uvědomme si, že jsme scénáristy, režiséry, zvukaři a herci svého filmu. Popravdě, kdo by chtěl jít do kina na smutný, šedivý,nudný a plačtivý film? Snažme se, aby byl plný barev, radosti a smíchu, ve kterém se hlavní hrdinka má ráda a i přes občasné slzy je vše v pořádku.

Svého snění se já rozhodně nevzdám a kdoví třeba se vážně jednou odstěhuji do Londýna, kde do sebe náhodně vrazíme s panem Vysněným anebo klidně s nějakým úplně jiným. Kousek z toho snění přenesu do svého reálného života, zkuste to také.

Autor: Tereza Paterová | neděle 3.1.2010 14:20 | karma článku: 10,82 | přečteno: 1220x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik