Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

35 a pořád u maminky!

...Boha jeho, nedokážu si představit, že bych v tom nejlepším slyšela svého taťku, jak se v noci nenápadně dobývá do lednice, aby dojedl kuře, které zbylo z výtečného rodinného oběda! Lžu, dokážu si to představit a dneska mě to bude ve snu, který mi zpestří Richard Hammond, děsit, ale naštěstí se mi to nemůže stát, protože žiju se svým rádoby zakrslým králíkem Bobem a Richard bohužel ani neví, že existuji, což je možná dobře, protože o něm můžu dál v klidu s obrovskou kapkou idealizace snít...

Dnes se mi moje kolegyně na obědě svěřila s pikantní a zcela soukromou partnerskou prohrou. Nejdříve bych Vám ji ráda představila rychlým a stručným popiskem -  Pavla, 33let, silnější postavy, jedináček, žijící sama v malém bytě, přecitlivělá a její biologické hodiny  již netikají, ale přímo hlasitě bijí  jak Orloj na „Staromáku“.

Již dva roky chodí s velmi pohledným, statným mužem středního věku, který má jednu obrovskou chybu jak bylo dnes na obědě zveřejněno a tou je, že od svého narození do současnosti žije se svojí matkou a odmítá se odstěhovat!  Mám dojem, že jsem musela vypadat  velice komicky, když mi byla sdělena tato pikantérie, jelikož první věc, která mě napadla a odpusťte mi ten výraz -„šukat v dětským pokojíčku je perverzní“!!! Tuto informaci jsem však Pavle říct nemohla a proto jsem se ji s vážnou tváří, i když v duchu jsem brečela smíchy, zeptala zda se již s Tomem na toto téma bavily a co ji řekl. A teď pozor! Jemu to prostě takhle vyhovuje, nechce nic měnit, ale rád by někdy v budoucnu založil rodinu.

 Napadla mě jediná otázka, proč ne? Podívejme se do svého okolí a určitě najdeme muže i ženy, které se odmítají osamostatnit a žijí pod jednou střechou s rodiči, i přesto, že plnoletost slavily ještě za Havla a v nejbližším baru utrácejí svoji těžce vydělanou mzdu, o rodičích mluví jako o prudérních důchodcích a přitom mají na sobě oblečení, které jim maminka vyprala a vyžehlila. Možná někteří asi tak 1% z nich mají důležité důvody, proč jsou stále u rodičů. U zbylých 99% mě napadá jediná otázka - Chápe to někdo?

Asi ano, jde totiž o pohodlí a i z ekonomického směru jde o výborný tah, neplatíte nájem, inkaso Vás nezajímá, najíst dostanete, o oblečení se také někdo postará a za tento kompletní servis sice něco málo zaplatíte a v neděli, když zrovna nemáte kocovinu vyluxujete, aby se neřeklo, že nepomáháte. Užívají si víc než my, kteří se bezmocně dívají každý měsíc, jak jim výplatu zmenšují trvalé příkazy na našich účtech, do chvíle než mají chuť dostat se svému protějšku do kalhot. My máme jasno, kam půjdeme, když si budeme chtít užít svých pár minut slastného opojení, kdež to oni jdou do pokojíčku, auta či parku nebo v lepším případě právě zmiňovaný protějšek má své soukromé hnízdečko, které si vybudoval.

Boha jeho, nedokážu si představit, že bych v tom nejlepším slyšela svého taťku, jak se v noci nenápadně dobývá do lednice, aby dojedl kuře, které zbylo z výtečného rodinného oběda! Lžu, dokážu si to představit a dneska mě to bude ve snu, který mi zpestří Richard Hammond, děsit, ale naštěstí se mi to nemůže stát, protože žiju se svým rádoby zakrslým králíkem Bobem a Richard bohužel ani neví, že existuji, což je možná dobře, protože o něm můžu dál v klidu s obrovskou kapkou idealizace snít.

Odběhla jsem od tématu, prostě a jednoduše holky, ženy celého světa ruce pryč od chlapů, co se odmítají vzdát svého pohodlného života u rodičů, nechtějí být zodpovědní, dospělí, i když s duší věčného dítěte a hlavně nedopusťte, abyste jednou nebyli těmi rodiči.

To samé jsem řekla i své kolegyni: „On se nikdy svého pohodlí nevzdá a pokud ano, tak ty se staneš jeho novou matkou – vařit, prát, žehlit, nakupovat, platit hypotéku, elektřinu, plyn, vodu…starání se o potomstvo atd“.  „S pořádným chlapem budeš tyhle všechny věci dělat taky, ale on ti bude oporou, bude ti pomáhat a hlavně na všechno budete dva“. „S tímhle Tomášem budeš utahaná jako kotě, za čas se mu přestaneš líbit a nakonec si najde jinou, avšak to nejhorší bude, že i tvoje vlastní děti budou po taťkovi plakat, protože on byl na rozdíl od tebe v pohodě ty hysterko“! Ano tatík je zábavný kamarád a flegmatik, který má jen pár denních úkolů a když vynecháme věci denní potřeby, tak vlastně vstane na povel budíku, jde do práce, tam stráví pár hodin, cestou z práce se staví na jedno malý, protože má přeci nárok si odpočinout a prohodit pár slov s chlapama a nakonec jej doma čeká věčně nespokojená, servaná ošklivka Katka, kompletní servis a když se zadaří, tak si i vrzne.

Vím, že přeháním a nadsazuji, ale podobný obrázek má určitě pár rodin či párů, které znáte a minimálně jeden z členů je nešťastný a zoufalý. Takhle to přece nemá být! Nesmíme mít růžový brýle, buďme reální, hold nebude každý den jako z pohádky, ale stačí, když budeme v pohodě a vedle sebe budeme mít někoho, kdo za námi stojí, rozumíme si, má nás rád a mi jeho.

Podle mého by každý měl žít aspoň chvíli žít sám, poznat sám sebe, aby věděl, co od života chce a co chce od svého protějšku. Doufám, že Pavla přestane Tomáše přemlouvat ke společnému soužití, protože by ublížila jen sama sobě, možná i jemu. „Raději ho holka profackuj, ať se probudí z té diskotéky v které žije, aby jednou nezjistil, že je na parketě sám a nikdo už se nechce k němu připojit. Promluvte si v klidu u dobrý večeře bez výčitek, nátlaku, kritiky a podobných nesmyslů. Dej mu čas, aby veškeré informace zpracoval a mohl se rozhodnout, co vlastně chce a ty poznáš, zda ti stojí za to, aby si mu dala klíče od svého domova, který by se stal Vaším. Takhle to totiž nemá valnou budoucnost. Na co chce čekat? Jste spolu dva roky a celkem Vám to funguje, je už potřeba přestoupit na další level.“ Ve výrazu její tváře jsem vyděla upřímnou radost z toho, že u mě našla pochopení a sama jsem zvědavá jak to ještě dopadne. I když upřímně já bych s ní tak nedokázala bydlet, ale na druhou stranu já s ní taky nechodím, pouze jako singl žena se snažím radit, což je tak trochu komický.

Kroutím však hlavou údivem nad tím, že nejenom na velikosti, ale i věku nezáleží, můžete potkat dvaadvacetiletýho kluka, který je prostě, no jak to říct, prostě „hotovej“ anebo potkáte pětatřicetiletýho chlapa, který by si mohl potřást rukou s kdejakým pubertálním výrostkem.

 A z toho všeho plyne moje nové ponaučení – nesuď knihu podle stáří autora, ale autora samotného.

Autor: Tereza Paterová | čtvrtek 31.12.2009 15:08 | karma článku: 32,03 | přečteno: 4185x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik