Jak se Radek Banga trochu zmýlil. A jak se mýlí většina z nás

Lebka se zkříženými hnáty skutečně není původní nacistický symbol, používala se o stovky let dříve. Nacisti jej jen užíváním silně znehodnotili a zdiskreditovali. Jenže tím prostě nemůže být řečeno vše. Dodávám ''Několik vět'':

Moje už opravdu poslední dva postřehy ke cause ''Slavíci'':
1. Po celou dobu sleduju a čtu, jak se lidé sympatizující s Ortelem točí na tom, že to co měl při vyhlašování na triku (lebka&hnáty) není pure nacistický symbol. A v tom s nimi musím souhlasit, nacisti si ho pouze přisvojili a tím co prováděli ho totálně zdiskreditovali do budoucna.
Tady se Radek Banga pustil na tenký led. A zbytečně. Tomáš Hnídek, alias Ortel, samozřejmě neonacista je. Je jím pro své názory, pro své účasti na neonacistických mítincích, díky hymně pro neonacistickou DSSS a díky učinkovaní v neonacistické kapele...ta lebka na triku a polemika jeho adorantů kolem ní, je jen výrazem zoufalství jak se dostat pryč od merita věci...
2. První bod je skutečně banalita a uvádím ho jen pro pořádek. Důležitější a bohužel varovnější signál než existence rasistické kapely a faktu, že má své věrné příznivce (to je jev viditelný všude na světě), je to, že se za celý víkend plus pondělí, nenašel ani jeden významnější politik, který by, když už rovnou neodsoudí mainstreamizaci takové skupiny společností a i pořadatelem Slavíků, dal alespoň najevo solidaritu s jedním s občanů ČR, který za ně (a za nás) všechny veřejně tento trend odsoudil.
Existence Ortelu sama o sobě opravdu pro společnost nebezpečná není, nebezpečné je ticho, které provází brutální a rasistické napadání občana a Roma, ale taky Čecha Bangy na sociálních sítích a veřejnoprávním prostoru, včetně vyhrožováním násilím a likvidací nejen jeho samotného, ale i celé romské populace v ČR.
Kde jsou hlasy těch čtyř frajerů, kteří píší pomalu až na Náměstí nebeského klidu, když se sejde ministr Hermann s Dalajlámou?
Kde je hlas prezidenta dolních deseti milionů, když se tohle děje, který jinak neváhá hnát před soud recesisty z Červenými trenkami?
Kde jsou teď ti policajti, kteří na Hlaváku mlátí s vojáky v rámci protiiteroristické operace opilé spáče a chodí strhávat na příkaz velení tibetské vlajky do soukromých objektů?
Kde jsou teď ti Sobotkové a Babišové, kteří na Národní třídě pokládají k pomníku studentů kytky se slovy ''že už to nesmíme dopustit''?
Kde je těch šedesát kryptokomunistických poslanců, kteří chtějí hájit prezidenta tak, aby se o něj nikdo nemohl otřít slovem, zatímco stovky lidí volají po násilí na skupině obyvatel jen na základě etnického původu?
A nakonec kde je třeba zástupce ombudsmana, tedy arbitra pro lidská práva, Křeček, který jindy nevynechá příležitost, aby zdůraznil, že šátek na hlavě studentky porušuje lidská práva ostatních studentů?
...Nějak se nám ta národní fronta Mirků Dušínů- teoretiků tváří v tvář opravdovému zlu ztenčila do ''vyříkejme si to někde v soukromí''.
A to nás jednou bude hodně mrzet. Tohle ticho totiž zabíjí.
Hezkou středu

Trofej pro Českého slavíka může v příštím roce vypadat směle takto, ať už si ji převezme sám Hnídek, nebo některá z jemu vloni a letos tleskajících ''veličin''

 

Autor: | středa 30.11.2016 10:04 | karma článku: 47,91 | přečteno: 55562x
  • Další články autora

Poslední blog

5.5.2017 v 9:40 | Karma: 46,87

Jak dlouho trvá v Česku uprchlická krize?

22.3.2017 v 11:14 | Karma: 33,97