Jak co nejvíce odrbat zbytky střední třídy

Tak a je to tady. Je po novém roce a jsme opět v práci , vše vjíždí do staronových kolejí. Někdo do nich vpluje v pohodě, někomu to trvá déle. Tak teď jenom nedostat nějakou chorobu, třeba chřipku, či nedej bože něco vážnějšího, protože vláda si pro nás připravila další ze svých „úsporných balíčků“ s názvem: „Jak co nejvíce odrbat zbytky střední třídy“.

Kdo to ještě neví, tak od 1.1.2009 došlo ke změnám ve vyplácení nemocenských dávek. První tři dny vám nezaplatí nikdo nic. Což je první věc kterou nechápu. Proč sakra nic nedostanu, když nemocenskou odvádím za celý měsíc? To znamená, že když si zlomím v noci nohu, zaplatím 90,-Kč na pohotovosti a za každý den v nemocnici, než mi dají podpatek dalších 60,-Kč denně. Takže jsem za první tři dny 270,-Kč v mínuse, ale nedostanu ani korunu.

Od čtvrtého dne nemoci, vám vyplácí čtrnáct dní nemocenskou zaměstnavatel, ale pouze za pracovní dny. A tady je další proč? Já přeci odvádím peníze za každý kalendářní den, když jsem byl pár dní bez práce, musel jsem doplatit zdravotní pojišťovně každý den, včetně sobot a nedělí.

No a při delší nemoci už konečně nastupuje stát. Důvodem těchto úsporných opatření je údajně potrestat simulanty, kteří zneužívají nemocenské dávky. Je vidět, že nikdo z politiků dlouho nemarodil, i když vlastně pardon, oni dostávají po dobu nemoci 100% svého platu z našich daní. Já byl nemocen naposledy v roce 2001 kdy jsem jako zaměstnanec dostal za čtrnáct dní nemoci po třech měsících od VZP 1 580,-Kč. Tudíž představa, že bych se „házel marod" ze zištných důvodů je absurdní.

Znamená to tedy, že když dostanu chřipku a budu čtrnáct dní marodit, stát to nestojí ani korunu. Pouze by mne zajímalo, zda mi také magistrát po předložení neschopenky odečte první tři dny z nájmu ( bydlím v nájemním bytě), leasingová společnost mi o tři dny zkrátí leasing atd. Jíst první tři dny nemoci nemusím, to mi stejně většinou nebývá dobře a o víkendech stačí piškoty a čaj.

Prostě podle mne se jedná o další podraz naší vlády na nás tzv. střední vrstvu obyčejných lidí, kteří jako blbci chodí do práce a platí státu všechny daně, poplatky, DPH, mýtné a parkovné, stočné, vodné, nájmy a desítky dalších poplatků. A jak se nám za to stát odvděčí, odrbe nás ještě víc. Protože takových manažerů ČEZU se to zřejmě nedotkne a notorických nemakačenků, kteří se budou práci vyhýbat za jakéhokoliv režimu také ne.

 

Takže vám všem „normálním lidem“ přeji do nového roku co nejméně přechozených chřipek a angín. A protože každá taková přechozená nemoc se podepíše na srdci, tak stát na tom opět vydělá –ušetří na důchodech.

 

Autor: Jiří Papež | pondělí 5.1.2009 7:22 | karma článku: 28,33 | přečteno: 1970x
  • Další články autora

Jiří Papež

Miluješ mě?

13.9.2010 v 7:35 | Karma: 13,19

Jiří Papež

Sportu zdar - vodákům zvláště

27.7.2010 v 7:24 | Karma: 11,14

Jiří Papež

Papež k papeži

25.9.2009 v 7:21 | Karma: 15,02