Něco o ztrátách a nálezech

Ztratila jsem již dost věcí, například přívěsek, zlatého pavoučka,  manželův dárek za syna. A také zlatý náramek, který mi sklouzl z ruky v zimě když jsem si potmě sundávala koženou rukavici. 

Spadl mi do sněhu, a i když jsem po něm ráno po rozednění pátrala, nenalezla jsem ho. No, co se dá dělat, možná má z něho radost někdo jiný... To mě nemrzí. A také jsem v Benátkách na kamenném zábradlí před mostem Rialto zapomněla brýle proti slunci, což byla  sice marginálie, ale tehdy na výletě  dost nepříjemná. 

V Benátkách

Horší je, když mi někdo něco ukradne, to mě mrzí, protože to určitě nebyl  dobrý člověk. Stalo se mi to již třikrát s peněženkami na trhu, a jednou dokonce i na trhu Vánočním. Věřím ale, že žádnému zloději krádež štěstí nepřinese, zlo se totiž  ztrestá samo. Tomu také věřím...

Ztráta věcí je nepříjemná, člověk se s tím časem smíří, i když to někdy kupodivu skončí dobře...  Zapomněla jsem si kdysi například  v autobuse do Uh. Brodu zánovní deštník - a vzpomněla jsem si na něj až ve chvíli, když jsem tam asi po týdnu  jela  znovu, a ten můj ztracený deštník stále ležel  na stejném místě, nahoře v síťovém v prostoru pro zavazadla. To člověka opravdu  potěší. 

A co jsem kdy nalezla? Kromě nějaké té dvoukoruny nebo pětikoruny na ulici,  nikdy  nic... Jo, až na jednu zajímavou kuriozitu...  Jdu takhle po ulici v městě V...,   cosi se přede mnou na chodníku zaleskne, já se skloním - a víte co to bylo? Zlatý zub. Co s ním? Zajít s ním do Ztrát a nálezů? Na to už nebyl čas, pospíchala jsem na autobus. Je mi to  trochu žinantní, ale mám ho stále uložený doma, v  krabičce v horním šuplíku,  a někdy dumám komu asi patřil. A také  jak se na ten chodník dostal... Doufám, že ne při nějaké pouliční rvačce. Ale kdo ví? 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirka Pantlíková | čtvrtek 15.6.2023 15:05 | karma článku: 15,10 | přečteno: 370x
  • Další články autora

Mirka Pantlíková

Znáte Baťovo město Zlín?

19.4.2024 v 19:38 | Karma: 18,49

Mirka Pantlíková

Moje vzpomínka na ten den...

13.4.2024 v 15:04 | Karma: 25,68

Mirka Pantlíková

Jak jsme slavili MDŹ

8.3.2024 v 18:13 | Karma: 20,57