Paní Bohdalová, pláčete na špatném hrobečku

Jednu z našich nejslavnějších hereček rozčílily její hambaté fotografie uveřejněné v bezskurpulózním bulvárním plátku. Není se co divit, mě by taky rozčílily. Paní Bohdalová ale poněkud ztratila smysl pro legraci a zcela vážně začala tvrdě bojovat. I napsala pánům poslancům: "...udělejte s tím něco. Už kvůli tomu, aby se česká společnost stala kulturnější." Že teda takhle né, že je potřeba změnit zákon, protože tohle je fakt hnus.

Fotky... Kdo z nas je NEVIDEL?prevzato z iDnes

Jo, je to hnus.

Ale ptejme se, odkud vítr fouká? Může si za to herečka sama, když se nahá producíruje po balkonech? Můžou za to ziskuchtivé bulvární plátky?

Ano, ale ne úplně docela. Za hon na populární osobnosti mohou především ti, kdo si ty obrovské náklady bulvárních časopisů kupují.

Jsou to přesně ti samí lidé, kteří z paní Bohdalové udělali hvězdu. Prostě (většina z nás) nejsme národ kulturní a žádný nový mediální zákon či sebesnaživější poslanec naše magické zkulturnění přes noc nezařídí. Bylo by fajn, kdybychom byli slušní, uctiví a "na úrovni" ... ale jsme? Čím si pak vysvětlit, že A a B jsou nejčtenější deníky?

Aniž bych chtěla bulvár obhajovat, přiznejme si - jsme banda šmíráků, kteří hvězdy nadšeně tvoří a pak je s ještě větší radostí ničí. (Michael Jackson nebo Britney by mohli paní Bohdalové vyprávět)

Občas pronajímám náš klub pro společenské akce nejrůznějšího charakteru. Nikdy to nefunguje tak, že by se chuděrky hvězdy mačkaly v koutě a bulvární fotografové je naháněli jako chromé ovečky. Vždy je to tak, že organizátor láká "hvězdy" na akci s tím, že tam budou "média" a "média" láká na to, že tam budou "hvězdy". Všichni pak nad ránem nad lahvinkou Vizoura společně spekulují, jak to zařídit a co nafotit, aby to bylo zajímavý a aby se to dostalo do tisku. Fotograf dostane zaplaceno, hvězda má publicitu, symbióza funguje ... a co je hlavní, ti kdo to chtějí (neboli čtenáři) dostanou přesně to, co žádají. Nebylo-li by silné poptávky a z ní plynoucích silných "zisků" pro obě dvě strany, "hvězdy" ani "média" by to nedělali... Kde není poptávky, není nabídky.

Pokud tedy chce paní Bohdalová dosáhnout nějaké zásadnější celospolečenské změny, možná by měla by odložit pero a dopisní papír a
a/ promluvit do duše sobě a ostatním kolegům, kteří bulvárek používají k tomu, aby se zviditelnili a vysvětlit jim, že kamarádit se s vlkem není hezká a ani bezpečná věc

b/ zejména však požádat své četné obecenstvo, aby bulvár nečetli a nekupovali

Dost nerealistické, že? Protože kdo s čím zachází, s tím také schází....

 

Jen tak mimochodem ... kdo myslíte, že na onom inkriminovaném "zájezdu hvězd" k moři také byl? Bulvární fotografové... A nebyl tam jeden... A, inu náhodička, byl tam i fotograf z onoho zlého, ošklivého bulváru "A "... zbytek si domyslete sami...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Pallotto | pátek 18.7.2008 7:54 | karma článku: 47,86 | přečteno: 35247x