Jednu jedničku si Tesco přece jenom zaslouží...

Dlouhé fronty u kas, nekvalitní zboží, neochotný personál, špatné značení výrobků, špatné zacházení se zaměstnanci, ohavné chování k malým subdodavatelům... prostě je hodně věcí pro které nelze Tescu než spílat a spílat (a to tak že hlasitě). Ale jedna věc se jim skutečně povedla. Jaká?

Jedna malilinkatá jedničkaCorbis

Moc ráda někoho pochválím, když je za co.

Je to jako se školákem Otíkem. I když zlobí, špatně násobí a ztrácí pastelky, je dobré ho občas pochválit za to jaký se mu povede pěkný obrázek kravičky - ve víře že pak třeba ty pastelky zapomínat nebude; čím by přeci kreslil?

A tak i tomu věčně zatracovanému Tescu musím vyseknout jednu malou poklonku - třeba je to bude motivovat k tomu být lepší i v ostatních směrech. (ano, JSEM tak naivní :-)

Nuže, co za úžasnost se jim podařilo? Onen zázrak se jmenuje regál "Mezinárodní kuchyně".

Najdete tam věci nevídané, které by člověk v Praze jistě sehnal i jinde, ale nožky by si ušoupal - produkty pro kuchyni mexickou, indickou, thajskou, japonskou a jiné. A co více - my notoričtí čtenáři štítků na obalech zůstáváme stát s otevřenou papulí když zjišťujeme, že například nabízené omáčky skutečně nejsou žádné náhražky z ochucené škrobové moučky, ale nefalšované, nepoevropštěné ani nepoameričtěné originální verze omáček bez glutamátu a jiných neřestností.

Třeba taková sklenička indického chutney (čatní) v soli naložených citronů v pikantním koření za pouhou padesátikorunu vám vystačí na mnoho kulinářských adventur, protože i s pouhou jednou lžičkou dojde mistr kuchař velmi daleko. Hodí se do rýže, do omáček s masem, experimentům se meze nekladou.

Ve stejné uličce najdete například i řasu nori a vcelku kvalitní rýži pro sushi. Také pravou sojovou omáčku (to co se za ní vydává běžně je odporná parodie), nakládaný zázvor i prášek pro přípravu wasabi a dokonce i makisu, bambusovou podložku na níž se sushi rolka balí.
Pak stačí jen zaběhnout do rybárny naproti přes řeku proti Národnímu divadlu kde prodávají jediné čerstvé ryby v "sushi" kvalitě ve městě a můžete si doma s přáteli udělat autentickou sushi párty za pár korun a nevyhazovat peníze za návštěvu předražené japonské restaurace.

Až půjdete do Tesca, určitě se u toho regálu zastavte. Potěšení z nákupu dostupných exotických ingrediencí jistě zažene i chmury nad bídnou kvalitou ostatního zboží a třeba přebije i ten kyselý obličej kterým vás nepochybně obdaří paní pokladní při placení.

Hezký den a dobrou chuť vám přeji,
EP

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Pallotto | pondělí 20.8.2007 15:57 | karma článku: 37,56 | přečteno: 12333x