Jak malý komár lesejk pokácel

(bajka o idiotech, všelikém extrémismu a radikalismech nejrůznějšího druhu) ....................................................................

Medvedflickr.com by G.Empori

Přišel takhle v pátek večír komár do hospody, poručil si žejdlík píva a povídá zviřátkům: „Heleďte se, ten lesejk na kopečku už mi pěkně štve. Stíní mý oblíbený mokřiště, podivný potvory tam přebejvají, dokonce aj sršáni ... v neděli ho porubu a bude."

Zvířátka se chechtala, až se pívem pobryndala: „Komáre, ty jsi ale ťululum! Jak můžeš porubat lesejk? Dyť ty máš nožičky jak sirčičky, ani sekerku neudržíš!"

Malá šedá myška s velikejma brejlema pískla: „Seš magor? Stromy držej v kopci vodu, dyk vyschne potůček! Ten potůček, co mokří i tvoje mokřiště! A žijou tam taky zvířátka!"

„Mlč, plstnatá zvířalistko! My jsme přece z louky, do ňákýho lesa nám je žabí pšouch. Akorát jsem fakt zvědavej, jak to ten komár chce udělat. Von totiž nemá ani tu sekerku," sjel myšku pohledem vyžraný hraboš polní.

Komár jen ohrnul sosák nahoru a očima zakoulel: „V neděli po polednu přijďte na kopec a pak si povíme."

V neděli nad ránem komár vyrazil do lesa. Obratně se prosmýkl mezi sršáními hlídkovišti a ve smrčině vyhledal spícího medvěda.

S bojovým pokřikem: „Íiiii!", šťípnul medvědisko rovnou do čenichu.

Medvěd se ohnal, až smrček zapraskal. Íiiii!, pích ho komár znovu, do obočí. Medvěd přerazil borovici. Ííííí!, nedal komár pokoj. Medvěd se oháněl tak zuřivě, že v pár minutách zbyla z lesejka jen hromádka dříví. Huňatec byl unavený, polední sluníčko mu svítilo na hlavu, v tu ránu tam zkolaboval, srdeční příhoda se mu přihodila.

Když zviřátka došla na mýtinu, seděl komár na medvědí mršině, tenkou nohu přes druhou nohu, třetí nohu přes čtvrtou nohu a piloval si nehty na těch zbývajících. Prostě hustej machýrek.

„Řek' sem, že lesejk bude pokácenej a lesejk pokácenej je."

Zviřátka oněměla úžasem a nevydala ani hlásku. Nevydala hlásku ani když je rozzuření sršáni, z hnízd v korunách stromů vyhnaní, do jednoho k smrti upíchali.

 

Jaké z toho plyne poučení, milé děti? Že i malý komár může zničit zviřátka z lesa i louky, lesejk aj medvěda, když mu to ten hloupý chlupáč dovolí. Jinak ne.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Pallotto | pondělí 30.11.2009 8:41 | karma článku: 35,95 | přečteno: 6186x