Dobrá práce, pane Nováku! Děkujeme!

Novináři i bloggeři se občas předhánějí v tom, kdo napíše horší zprávu, tak bych ráda pro změnu napsala jednu hodně dobrou. Ne všechny energetické firmy jsou penězolačné, lhostejné šelmy. Je tady jedna malá a ta na mě udělala dnes opravdu velmi velmi dobrý dojem.

Zpropadeny pojistky... Corbis

Dnes po poledni nám v kavárničce z ničeho nic vypadl hlavní jistič elektřiny a už nešel "nahodit" zpět. Bez proudu z kafemašiny moc expressa nevypresujete, tak jsme museli zavřít. A to znamená - zklamané zákazníky, zmrzlinu pomalu tající, zkažené dorty i ušlé tržby... Prostě hodně nemilá věc.

Obvolala jsem všechny čerty i ďábly, nikdo neví čím to je a co s tím dělat. Jsme tady dnes samé holky. Ne, že bych nebyla docela technický typ, ale octla jsem se v lehkém vzduchoprázdnu, fakt nevím co si s tím počít. Ač vrozený kutil, kdesi mi bliká varovné světýlko, že vrtat šroubovákem do pojistné skříně sama není ten úplně nejlepší nápad pod sluncem.

I volám s poslední nadějí na našeho dodavatele proudu, Českou Energii. Čekám, že mě pošlou, stejně jako všichni ostatní, k šípku - leč omyl. Milá slečna operátorka si vyslechla se zaujetím mé zoufalé nářky a přepojila mne na technické oddělení. I tam je můj problém (kupodivu) zajímal.

Pan technik se optal, zda mám nějakou elektrikářskou firmu, která by mi to mohla rychle opravit a na mou negativní odpověď reagoval slovy: "Tak já tam k vám zajedu, podívám se na to." Tady bych poznamenala, že nějaký rozbitý jistič rozhodně není jejich starost, oni jsou jen obchodník, který nám prodává energii....

Nechal si jistič vyfotit telefonem, u sebe doma našel ten samý a za hodinku přijel. Vyměnil, ujistil se, že nám všechno funguje... a měl se k odchodu! Nechtěl vůbec žádné peníze, že prý chápe, že kavárna bez proudu je průšvih a že nám chtěl pomoci.

Když jsem se probrala z mdlob, protože podobný přístup mě regulerně šokoval, vnutila jsem mu alespoň pár stokorun za ten jistič - peníze na benzín si prostě vzít odmítnul. Navíc slíbil, že dořeší i povinné hlášení o odplombování elektroměru a všeliký jiný administrace... Všechno věci, který rozhodně nemá v popisu práce...

Ten pán se jmenuje Milan Novák.

Tak jsem mu chtěla alespoň takhle veřejně poděkovat a ostatní ujistit, že i když se to z novin a blogů občas dost nezdá, že jsou v týhle republice ještě lidi, kteří mají srdce na správným místě.

Takže - Dobrá práce, pane Nováku! Děkujem!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Pallotto | úterý 27.5.2008 18:23 | karma článku: 35,40 | přečteno: 3587x