Děti světa aneb romské štěstí trochu jinak

V maskách klauna , Mickey mouse , nebo slona šíří Romové štěstí , lásku a radost mezi dětmi v nemocnicích či ústavech pro hendikepované lidi.

 

      Tento krátký článek věnuji dobrovolníkům kteří si říkají " Děti světa" a hlavnímu protagonistovi který si na sociálních sítích říká Pavel Pavel Krtek.

       Dne 9.7..2022 se na sociální síti Facebook objevilo video , kde Romové v Sokolovském domově pro osoby se zdravotním postižením Sokolík rozdávali štěstí , lásku a radost v podobě zpěvu v maskách klauna a Mickey mouse , kde s hospitalizovanými tančili , zpívali , povídali si a rozdávali sladkosti.

       Jak jsme zjistili , tak tato akce nebyla ojedinělá a byla spontánní jako mnoho jiných akcí před tím ,kdy  děti světa jak si tito dobrovolníci říkají navštěvují ne jen tyto ústavy pro zdravotně postižené ,ale také nemocnice na různých odděleních mezi které často patří ta onkologická.

          V nemocnicích většinou po domluvě s vedením nebo vrchní sestrou navléknou masky a vyrazí obveselit tyto nemocné děti , kde jim klaun předvádí různé šprýmy a zábavnou show zakončenou opět buď dobrotami pro malé statečné děti nebo různými hračkami či psacími potřebami a mnoho dalšími.

           Člověk se ptá co je k tomu vede , proč svůj volný čas tráví s těmito dětmi a kdo jim sponzoruje tyto dárky . Odpověď je překvapující dělají tohle vše z vlastního přesvědčení a z vlastních peněz nakupují dárky protože jejich srdce jsou na pravém místě a není jim lhostejný osud těchto dětí nebo zdravotně hendikepovaných lidí.

          Závěrem bych dodal , že v den kdy jsem viděl video z ústavu Sokolík pro zdravotně postižené , kde Pavel Pavel Krtek ( tak si říká na sociální síti Facebook) a Luboš Olah , který hrál a zpíval (viz video výše) jsem se sám neubránil slzám.

          Romové nejsou všichni takový jak si je většina majoritní společnosti škatulkuje.....Romové jsou lidé s velkým srdcem na dlani.

           Děkuji vám s velkou upřímnosti i těm nejmenovaným , kteří jsou s vámi v týmu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcel Packert | sobota 9.7.2022 21:10 | karma článku: 15,01 | přečteno: 1298x