V evropských volbách klidně fandím protikladným stranám

Také jste zvědaví na zítřejší výsledky? Tipujete si a držíte palce? Opět poruším obecně úspěšný blogový kolorit a nebudu na žádnou stranu plivat. Pouze napíšu, komu fandím. A jak už to odpovídá mé harmonicky nevyzpytatelné povaze, mými největšími miláčky jsou dvě značně odlišné strany...

V EU se najdou všelijací týpci...Lucie Paceltová

Než se rozepíšu, komu všemu více či méně fandím, dovolím si poznámku: Přišlo mi až trapné, jak dlouho média mlčela, že vůbec nějaké volby do evropského parlamentu budou. Žádná osvěta, vysvětlení vo co gou, ještě v březnu mnoho lidí nemělo ponětí, že si to v květnu můžou jít hodit. To se pak nemůžeme divit, že volební účast bude nízká, když ovečkám jejich nejoblíbenější pastýř počítač s pastýřkou televizí nic neřekli!

Mé sympatie jsou poslední dobou konstantní. Vezmu-li to odspodu, nebude mi vadit vlažný úspěch ODS, TOP 09 a Pirátů. Na třetím místě (ač v reálu bude umístění níže) mám KDU-ČSL. Nu, a moji miláčkové jsou strany, které vibrují na hranici kloudné viditelnosti: Svobodní a Zelení. Mému okolí přijde můj vkus zvláštní, ale nemohu si pomoci, takto mám nastavené myšlení. Ideály obou stran jsou mi blízké a snažím se mnohé jejich motto přenést do svého praktického života. V realizaci svých cílů, v množství úkolů, které si nakládám a ve snaze prosadit, co mi přijde dobré, jsem místy hustá svobodomyslnice. Taky nesnáším zatuchlý smrad a nesmyslnost úředních šimlů - a těch je v Bruselu plná stáj. Ale stále ještě jsem nepozbyla sociální cítění a mé, byť silné, ego ještě není tak zaslepené tryskem nahoru, abych se neuměla kupříkladu omluvit nebo brát ohledy na jiné bytosti. Také se dost babrám v oblastech přírody, duševna a umění plus chápu význam slova menšina -  vždy jsem díky svým postojům k výjimkám a menšinám různého druhu patřila. Takže ať chci nebo nechci, Zelení dosti kopírují můj život.  SZ a beránci jsou pro mne jako srdce a rozum, jin a jang, jen společně se mi to hezky rýmuje! A k tomu ta náhoda, že Mach a Liška jsou nejhezčí lídři, ehm :-) Ne, fakt se mí líbí hlavně jejich mozky a elán. Dost je na FB čtu, mají srovnané co a proč. Ani jeden mi ale nemluví z duše úplně - a přesně proto je tu vždycky ten druhý, u kterého si ve sporných bodech přečtu oku libé řádky, chápete?

Takže zítra budu oběma stranám přát co nejvyšší procento. Hodím hlas Zeleným a zakroužkuji Lišku s Vlašínem (což je zdejší bloger - dost jej čtu, jelikož při svém vzdělání a rozhledu ví, co píše). Ale palce držím i eurokritikům. Jsem totiž, jak vidno na fotografii, z gruntu svobodná a zelená :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Barošová | sobota 24.5.2014 7:00 | karma článku: 12,84 | přečteno: 1722x
  • Další články autora

Lucie Barošová

S blogováním na iDnes končím

18.5.2017 v 10:08 | Karma: 21,60

Lucie Barošová

Kdo je tu intelektuál?

3.4.2017 v 13:33 | Karma: 23,43

Lucie Barošová

O prezidentovi a jeho hanobení

15.11.2016 v 23:31 | Karma: 23,10

Lucie Barošová

Přichází 28. říjen 2016

27.10.2016 v 14:10 | Karma: 27,23