Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ivuskli

19. 7. 2012 16:32
Barbarská Asie

je proto, že zde zvířata mučí,  aby měla chutné maso nebo co, jednou jsem viděla fakt otřesnej dokument. Ale není to jen Asie, kdosi tady u receptu na krevety popisoval, že je optimální je dát do trouby živé, a pak pozorovat, jak pěkně tancují ... tak z toho se mi fakt udělalo zle, i když jde "jen" o blbou krevetu.

Jinak k těm granulím, co jedli psi po celá staletí před granulemi? A myslíte, že jsou granule takový zázrak? Dle mého soudu je to stejná chemie jako různá umělá žrádla pro lidi...

Jinak si neumím představit, že si někdo dobrovolně pořídí zvířouna a pak na něj kašle. Není jednodušší si ho nepořídit? A ta ženská, co o ní píšete, sorry, ale ta myslím týrá víc svoje děti než psy, je to zřejmě psychoptaka  a měla by se léčit..

2 1
možnosti

roman37d

19. 7. 2012 16:56
Re: Barbarská Asie

jj. Barbarská Asie.... Jsem si vzpomněl na pravou českou zabíjačku. Když je řezník zlitej už po ránu, tak lítá s jateční pistolí po dvorku a honí čuníka, který nepřetržitě a dost hlasitě kvičí. Mnohdy až na několikátý pokus se prase podaří usmrtit. Naštěstí raky a podobnou havěť jsme si už dávno vyhubili a pár kousků které obývají naše potoky jsou pod zákonem.... Jinak byste možná věděla, jak se takovej rak usmrcuje. A pak je tak krásně červenej.

0 0
možnosti

Saint Vitus from ABL

19. 7. 2012 15:35
Barbarska "asijská kultura".

To mě zaujalo.

Slečno, napadlo Vás, ze asijské kultura nejsou barbarské, ale zcela zdravé lidske kultury, kde život cloveka je přirozene nadrazen psimu? A zena ve Vašich letech se tam nevěnuje nesmyslne coklum, ale výchově vlastních potomků, svých genu?

Tyhle "barbarské" kultury nás zdegenerovane Evropany co nevidět pohltí.

4 1
možnosti

DixiD

19. 7. 2012 15:48
Re: Barbarska

Pokud nás pohltí, tak tedy hlavně proto, že jsou barbarské!!! Něco si o té "úžasné" Asii nastudujte.... Možná to pro vás bude velké překvapení....;-)

3 1
možnosti

0xf

19. 7. 2012 15:26
hmm ja vam to reknu tak

meli jsme doma psa smesku ktery jedl krom granuli a konzerv i cokoladu, veproknedlo, vyvar s knedlicky a td... dozil se 19 let. meli jsme rotwika ktery jel jen na granulich jinak by se po... a to ze nekteri ji psy nu coz nektere vyrobky nejsou spatne stejne jako s kone... zadne zvire ani cloveka napovazuju za prednesi zadnejsi... lepsi horsi... jen nektere veci jsou jedle nektere hure jedle... tim ale netvrdim ze by se melo cokoliv zabijet bez uzitku jen s poteseni...

1 1
možnosti

kristusek21

19. 7. 2012 13:50
Víte, slečno, já mám sice taky rád psy (a nemyslím na pekáči

ale proč nazývat Asii barbarskou kvůli tomu, že je jedí? Pro ně jsme barbaři my, protože jíme plesnivé sýry, z takové představy je jim na zvracení. Pra Araby a Židy je zase k zblití představa jíst takový hnus jako je vepřové.

Zkrátka jiný kraj, jiný mrav, jiná kultura. Možná by nebylo od věci být trošku víc tolerantní a trošku méně fanatická, co říkáte?

5 1
možnosti

Lucie Paceltová

19. 7. 2012 14:11
Re: Víte, slečno, já mám sice taky rád psy (a nemyslím na pekáči

Nemyslím si, že bych byla fanatik. Pouze mám široký přehled z odborných i vedeckých časopisů o tom, co vše za vzácné a ohrožené druhy již skončilo na asijských tržnicích k snědku a jaké jsou jejich způsoby držení a zabíjení zvířat, je to mnohdy standartní zdlouhavé mučení a zde má tolerance kounčí. Ale do asijské debaty zabíhat nechci, nevejde se to do příspěvku v diskusi a také je tam mnoho států, mnoho náboženství, nelze házet do jednoho pytle - to dělají skutečně pouze fanatici :-)

1 1
možnosti

Bígl

19. 7. 2012 13:12
Hezký článek

V něčem možná až moc předpojatý, ale to bych přikládala věku autorky. Řádím se k obrovským milovníkům všeho živého a od té doby, co máme doma psa, tak zejména psů. Nemůžu minout psa, abych si ho nepohladila. Fakt, já vím, že i některým jiným pejskařům lezu na nervy :-) A ten náš doma? To je nepopsatelný pocit, když ten pes vás vítá a je jedno, jestli jste byli dva týdny z domova nebo jste byli vynést koš. A psi rozumí. Na to dám krk. Velmi si vážím všech, kteří si po promyšlení vzali domů psa a dobře se o něj starají a to nezmanemá jen dobrou stravu, ale to, že psa cvičí, pracují s ním, protože pes miluje pracovat pro svého pána. A je pro něj největším štěstím, když mu pán věnuje svůj čas. Ten piškot, to už je jen třešnička na dortu.

1 1
možnosti

Lucie Paceltová

19. 7. 2012 13:16
Re: Hezký článek

:-) Pěkné, díky za Vás.

0 0
možnosti

Lucie Paceltová

19. 7. 2012 13:03
Mile jste mě překvapili!

Nečekala jsem, že někteří diskutéři s typickými názory i city jako z dob jeskynních již umějí používat písmenka :-)

Vaše autorka

0 0
možnosti

liason

19. 7. 2012 13:13
Re: Mile jste mě překvapili!

Jediné, co "civilizované" Evropě brání ve velkém konzumovat psí maso, je, že pes je šelma a maso zvířat, které se živí masem, jako jsou kočkovité a psovité šelmy, není příliš vhodné ma máš stůl. Býložravci jsou prostě vhodnější a kompromis děláme u vepřového. Na Asiaty si zvykejte, patří jim budoucnost.:-P

5 1
možnosti

NepochopenáAnarchistka

19. 7. 2012 12:40
Děvče,

reagovat jsem původně nechtěla, ale když jsi psala o té zlé ženě, které ráda působí bolest druhým - nebydlí ona doufám v malé vesničce na Severní Moravě (nebo, pardon v Slezsku? Ach my Pražáci :-) ) v jistém starobylém mlýně z 18. století? :-/ Pokud ano, tak to je teda síla...... (Kdyžtak neznám osobně, jen z doslechu....)

0 0
možnosti

Lucie Paceltová

19. 7. 2012 13:05
Re: Děvče,

Z důvodů, které si domyslíte, nemohu komentovat... Ale myslím, že si rozumíme.

0 0
možnosti

prbab

19. 7. 2012 12:14
Moje zlatíčko,

mám pejska z útulku už 7 let. Je to kříženec, nevyměnila bych ho za nic na světě, i když občas cizího chytne za nohavici. A to tehdy, pokud ke mně někdo napřáhne ruku, nedejbůh aby si chtěl něco vzít z našeho pozemku. Víme o její obraně, tak se snažíme činům předcházet. Odvděčuje se asi za naši péči a lásku. Nám neublíží.

Srovnávat psí útulky z LDN léčebnami není na místě. 90% těchto lidí má svoji rodinu. Někteří potomci chodí jen o víkendu 1 za měsíc a to po důchodu. Přinést nějakou laskominu nebo dát jen napít na stolku z připraveného čaje je nad jejich síly. Psi v útulku nemají nikoho. Snad jen vzpomínky na nevděčného pána, který se jich rychle nabažil.

1 1
možnosti

Lucie Paceltová

19. 7. 2012 13:06
Re: Moje zlatíčko,

Děkuji za hezké srdečné psaní.

0 0
možnosti

Agát Hanych

19. 7. 2012 12:03
Snědenýmu psu je mnohem líp, než psovi v paneláku

2 1
možnosti

prbab

19. 7. 2012 12:15
Re: Snědenýmu psu je mnohem líp, než psovi v paneláku

fujRvRvRvRvRvRvRvRvRv[R

2 1
možnosti

Kousavka

19. 7. 2012 11:56
Prázdné žvanění

Prázdné žvanění, Co je špatného na tom, že pes běhá po zahradě? Má se tam špatně? Lepší než na řetězu u boudy, a vážená, je to šelma, a pokud by venku někoho kousnul - je to přece jenom pes - co byste říkala potom? To byste psala o těch nezodpověných majitelích, co jim pes nekontrolovaně lítá po venku?

Totéž psí žrádlo. když dostane granule z marketu, může být rád, že je má. Taky by se mu mohlo stát, že nebude mít žádné. A čokoláda? Nezlobte se, náš pes by s vámi nesouhlasil. Sežere všechno, co má v dosahu, pochutnává si na malinách a velice mu chutnají zralé švestky. Čokoládu miluje, a že by to byl jed? Dost dobře pochybuju, a dožívá se velmi úctyhodného věku. Lidi jsou údajně "sapiens", a taky kouří a pijou alkohol, to jsou jedy daleko horší.

1 1
možnosti

dancelot

19. 7. 2012 12:11
Re: Prázdné žvanění

internet máte, tak proč si tam o psech něco nenajdete než začnete prázdně žvanit v diskusích? :-P

2 1
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik