Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

epow

19. 7. 2012 11:52
Nevím, jestli můžu se vším souhlasit

Ta část o pejscích na pozemku se mi nelíbí. U dědy byl vždycky na dvoře pes - byl na dvoře, domů nesměl, když byla zima, dala se mu bouda do chlíva. Veterinář omezený jen na očkování. Když se šlo na dvůr, pes se podrbal, občas se mu něco hodilo. 3x - 4x do týdne se šel projít na vodítku k lesu. Měl nás rád, mi jeho a nemyslím si, že by nějak trpěl. Granule jen jako doplněk, hlavní jídlo zbytky od oběda. Tomu poslednímu je 17 a pořád je čiperný.

Taky bych byl opatrnější s tím pojídání psů. V Indii se nejedí krávy, Arabové nejí prasata a vy tady prohlašujete, že je někdo barbar, když jí psi, protože my je nejíme. Máme prostě jiný kulturní vývoj, tak to máme jinak - mimochodem, opravdu, jak kde. Především, podle zákona, pes na maso ne. Nad tím bych se pozastavoval spíš.

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

19. 7. 2012 13:15
Re: Nevím, jestli můžu se vším souhlasit

Pokud se s pejskem chodilo i na procházku, je to značka ideál. Myslím mnohé případy, kdy se toto neděje. Fakt také je, že mnozí psi mají velmi dobré zažívání - když jim z toho všeho nic není, tak to je hlavní - jak jsem psala, informace o správné výživě a další péči o psa pronikají mezi lidi velmi pomalu. Vlastně i ty informace o výživě a péči o lidi :-(

0 0
možnosti
I

ironstat

19. 7. 2012 11:46
sníst psa je barbarské? proč??

2 1
možnosti
JN

Nalim27

19. 7. 2012 15:49
Re: sníst psa je barbarské? proč??

Protoze prasata, ryby a mrkve neumi davat pac.

1 1
možnosti
X

x.hanina

19. 7. 2012 11:02
Hmmm...

Hmmm... nějak mi unikla pointa tohoto blogu..:-/

0 0
možnosti

Mablung

19. 7. 2012 11:16
Re: Hmmm...

Je to žena. Tady zřejmou pointu nehledejte, chce se jen vykecat ;-D

Kdybyste ale pointu hledal, pár ukrytých tam bude.

1 1
možnosti
VK

kossacek

19. 7. 2012 10:43
Ukamenujte mě..

Vychované psy mám rád a mnohokrát jsem si s nimi s chutí hrál a bavil. Psí útulky jsou ale naprostý nesmysl, který lecos vypovídá o vyměklé evropské civilizaci, kde tzv. humanita pravidelně vítězí nad zdravým rozumem. Osobně nechápu, proč musíme (tím myslím plátce daní) platit za nezodpovědnost někoho, kdo si pořídil psa, který nakonec skončil v útulku. Pokud si někdo pořídil psa a po čase zjistil, že se o něj z jakéhokoliv důvodu nemůže starat, je jeho zodpovědností najít mu nového majitele. Útulky jsou drahé a do okolí šíří smrad a hluk. Byli jste někdy v nějaké LDN? Opravdu si psi zaslouží peníze víc než staří lidé?

2 1
možnosti

Mablung

19. 7. 2012 11:21
Re: Ukamenujte mě..

Nemám nic proti útulkům. Pes ztratí pána, nějaký jiný člověk chce psa, zajde si do útulku a vezme si ho. Je to humání, hezké a určité peníze by se do toho měli dávat. Až tolik to nestojí. Ale nesmí se jít do extrému a pokud nějaký pes nemá šanci na nalezení nového majitele, měl by být utracen.

Mezi humáností a racionalitou musí rozumný poměr. Když jdeme příliš jedním směrem, ztrácíme srdce, když druhým, vyhazujeme peníze za nesmysly.

1 1
možnosti
IH

ivahut

19. 7. 2012 10:00
No, je tam spousta

obecných proklamací, ale co jste vlastně chtěla říct?

0 0
možnosti

abrakus

19. 7. 2012 7:08
Jsem ...

... Váš blog ani nečetl, protože jest-li v něm píšete, jak někdo trápil psy v útulku, byl bych smutný celý den ... tož tak ...

1 1
možnosti