Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Buzerace rodin i firem - totalita za dveřmi!

A je to tady! Povinné rozdělování rodičovské dovolené mezi oba rodiče. Přesně nalajnované velkolepé parametry pro školky. Budeme smět jednat pouze podle návodu! Zákaz diskriminace mého fajného pohlaví, jinak zasáhnou genderovci... Quo vadis, český občane?!

Návrh na potisk bryndáčkůLucie Paceltová

Oranžový klub ukřivděných žen navrhuje zlepšováky pro naše rodiny a biče pro chamtivé zlé zaměstnavatele. Proberme si nejdůležitější body tiskové zprávy, a dokud ještě můžu, přidávám k tomu tradičně vlastní ilustraci plus svůj názor:

"Povinné rozdělení rodičovské dovolené mezi otce a matku zabrání diskriminaci žen na trhu práce kvůli mateřství."

 - Jsem svéprávná žena bez poruchy představivosti směrem do budoucna, když jsem chtěla dítě, věděla jsem, co čeho jdu. O tom, kdo bude zastávat doma jakou roli jsme se s tím mým svobodně dohodli: Romanovi jde vydělávání peněz mnohem líp, než mně, takže o dítě se starám já. V okamžiku prohození rolí bychom se při výši naší hypotéky ocitli pod mostem. A pokud v budoucnu začnu nakrásně vydělávat taky pořádně, víte, kdo půjde na rodičovskou? Zase já! Protože se mi mateřství líbí a nenechám si je nikým vzít ani na měsíc! Co se týče mužů na rodičovské obecně, to je něco jiného - nesmírně si jich vážím. Jednoho znám osobně a je mým hrdinou. Rozhodl se pečovat o děti sám od sebe, ne na příkaz shora. Proto má své dcery rád a jen pro tu dobrovolnost je machr! A takto nechť to zůstane - jako volba některých výjimečných tátů se zlatým srdcem, kteří se na roli pečovatele cítí.

"Mateřské školy musí povinně přijímat všechny děti nad tři roky věku. Dále musí fungovat všechny pracovní dny v týdnu alespoň od 7.00 hod. do 18. hod., aby rodiče byli schopni absolvovat osmihodinovou pracovní dobu, zákonem stanovenou přestávku na oběd a cestu do a z práce."

 - Tak na tohle se těším, když už teď mateřské školy praskají ve švech a snaží se rozšiřovat kapacitu jak se dá, aby zvládly brát všechny děti od čtyř let! Prostě vrazíme pár miliard do nových školek a pracovních sil a až porodnost opět poklesne a dětí rapidně ubude, strčí papalášky pro lidská práva hlavu do oranžového písku. PS: A že vznikají soukromé flexibilní pidiškolky jste si, milé členky oranžklubu, nevšimly? Stačí je trochu podpořit a neházet jim klacky pod nohy v podobě šikany malých podnikatelů...

 "Má vzniknout institut certifikovaných chův s osvědčením od státu a odměnou zastropovanou zákonem. Tyto chůvy by hlídaly děti do tří let."

 - Roky jsem makala na tom, abych mohla pracovat (= podnikat - psát a kreslit) z domu. A povedlo se. Nevděčím za to státu, ale pouze sobě a několika vzácným bližním, kteří mi v dobách zlých pomáhali. Jestliže si časem vydělám dost na to, abych zaplatila na občasnou menší výpomoc chůvu a mohla tvořit ještě více, vyberu si paní k dětem podle vlastního uvážení. Jestli to bude kamarádka (znám hodně skvělých zdravotních sester a bývalých kolegyň vychovatelek), které přilepším bokem, nebo profesionálka, po tom je socanům houby! Vím jen jedno: pokud bude uchazečka sympatizovat s rudými komanči či jejich podobně vybarvenými bratry, nemá u nás šanci! O socialistickou výchovu nestojím, ještě mám ty líbivé tlamolepy v živé paměti z dětství. Za důsledky mého výběru chůvy si budu ručit sama, stejně tak si mezi sebou dohodneme bez nápovědy odměnu.

Kdo má zájem prostudovat si další populistické body laického programu, který slibuje lepší zítřky, najde je skoro ve všech denících. Až mám dojem, že se za účelem poškození socanů schválně rozmazává pro ně podružný materiál, který prostě jen obdrželi a poletí do koše - to přece není možné, že by se politici vážně zaobírali takovýma capinama. Nebo...? Raději se po večerech díváme znova na Zdivočelou zemi, ať víme, co nás pěkného čeká...

Autor: Lucie Barošová | úterý 14.5.2013 7:00 | karma článku: 23,47 | přečteno: 865x
  • Další články autora

Lucie Barošová

S blogováním na iDnes končím

Před několika dny odešla z iDnesu Tereza Boehmová. Proč? Protože Babiš. A mě už to tu bez ní nebaví, zjistila jsem, že pro mě byla symbolem blogů. Takže to taky balím. Bylo mi ctí a potěšením během všech těch 101 setkání s vámi.

18.5.2017 v 10:08 | Karma: 21,60 | Přečteno: 1778x | Diskuse| Hyde park

Lucie Barošová

Kdo je tu intelektuál?

Jsem intelektuálka. A co vy? Kdo je podle vás intelektuál? Zkuste si zformulovat charakteristiku, jak ji vnímáte. Napište mi ji celou nebo nejvýraznější rys takového člověka - podle vás. Zajímají mě pozitivní i negativní významy.

3.4.2017 v 13:33 | Karma: 23,43 | Přečteno: 4718x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

Můj stý blog a top 10 zjištění

Dopracovala jsem se v blogování na iDnesu ke stovce. Co mi to dalo a vzalo? Extrakty poznání z nejvýraznějších oblastí, ve kterých jsem se ráchala, shrnu krátce a zvesela v deseti bodech.

10.2.2017 v 9:28 | Karma: 19,57 | Přečteno: 315x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

O prezidentovi a jeho hanobení

Ti komunističtí poslanci mají svým způsobem pravdu. Měli bychom se vyjadřovat slušně. Vadí na tom někomu něco?! Mno...

15.11.2016 v 23:31 | Karma: 23,10 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Lucie Barošová

Přichází 28. říjen 2016

Zítřejší státní svátek bude akční! Lidé budou zřetelně rozděleni hradní zdí na dva tábory, které se budou přít, kdo z nich je zrno a kdo plevy.

27.10.2016 v 14:10 | Karma: 27,23 | Přečteno: 1771x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik