Není krev jako krev

Díváme se na filmy, na thrillery, na kriminálky, na horory, prostě na "krváky", kde často krev teče proudem. Nikoho nezajímá, jakého původu tato filmová krev vlastně je. Proč by taky měla?! Svůj účel film splní. Rozvášní, znechutí, pobaví, napne nervy až téměř k prasknutí, kdy stačí, aby cestou na toaletu zabzučela moucha u hlavy a my s panikou v očích kmitáme zpět do bezpečí a světel obýváku.

To, že náš močový měchýř protestuje, je momentálně zapomenuto.

Kam se dnes podíváte, všude je plno krve. Ať už v reálu při autonehodách, úrazech, při zabíjačce nebo právě ve filmech, počítačových hrách.

Upíři pijou krev, masový vrah motorovou pilou uřezává údy lidem, které ani nezná, krev vytékající z řezných ran, kaluže krve pod těly, po střelných ranách, krásně a názorně naaranžovaný vystřelený mozek z hlavy na stěně, na křesle, na skle... to vše většinu z nás nechává chladnými. Tedy asi více mužskou populaci.

Ale co taková menstruační krev.

Často se stává, že při pohledu na zakrvácenou vložku své partnerky, umazané prostěradlo od této menstruační krve, kdy rudé dny žen přijdou nečekaně uprostřed noci, vzbuzuje právě u mužů, kteří hltají krvavé scény v televizi nepřiměřenou reakci a s děsem, hnusem, odporem a s dokonalým šklebem odvracejí zrak a kdyby jim to nebylo blbýýýý, tak by si i zacpali uši, aby o TOM ani jediné slůvko neslyšeli.

"Miláčku, kup mi cestou z práce vložky."
"Já?? Jsi zešílela, ne?"
"Ne, proč bych měla. Je mi zle, mám bolesti, nedojdu tam, tak mi je prosím cestou kup. To tě přece nezabije, ne??" ( ale zabije..)
"No tak jo a jaký chceš? ( jsem přece chlap, to zvládnu! )

Jaký je rozdíl mezi krvavými scénami a menstruačním krvácením?? Realita?? Náboženské vyznání?? Psychika člověka?? Charakter?? Inteligenční a emoční nastavení??...

Každý si odpoví sám;-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eliška Ozogányová | úterý 21.6.2011 13:00 | karma článku: 11,14 | přečteno: 1150x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86