Myší kožíšek, zlatíčko a koza koza... kozačky

Máte také v šatníku nebo šperkovnici nějaké "zvedače nálady"? Já zjistila, že zvednout si náladu i sebevědomí lze i jinak...

autofoto z r.2008

Ve šperkovnici se nachází stimulů dobré nálady hodně, zvlášť vybrané drahé kousky nosím na sobě. Vlastně bych mohla poslat foto s jedním „zlatíčkem", coby dárkem pod stromeček z roku 2008. Sice jsem nasadila výraz, který říká: „Víte, co mi můžete??" a gesto je hodně podobné tomu výrazu. Ale při bližším ohledání, zjistíte, že prst je prsteníček a ne ten hodně diskutovaný prostředníček. K letošním narozeninám mi přibylo zlatíčko i na ten prostředníček, ale to jsem už nefotila, každý by to nemusel pochopit:-)

V šatníku mám věcí na rozdávání a jak už jsem četla v jednom článku, tak i já mám v šatníku dvě a více velikostí oblečení, proto převážnou část nenosím. Hodně oblíbená je např. modrá riflová sukně dlouhá až ke kotníkům, ale s rozparkem až... až nahoru, ale vepředu a perfektně obepíná postavu. K tomu svetřík a antracitový kabátek, který mám snad už dvacet let. Ale pořád vypadá jako nový, navíc nadčasový střih nevychází z módy. Nééé, že by mě módní trendy nějak svazovaly, vůbec ne.

Také můj „myší kožíšek" hraje prim. V podstatě je to šedý kabát dlouhý skoro až na zem, s kožešinovými lemy na rukávech a kožešinovou kapucí. Cítím se v něm naprosto skvěle a dokonale. Pod ním nosím vše. Od elegantního oblečení, přes sportovní modely i na domácí oblečení občas dochází.

Z botníku mi zvednou nejen náladu, ale i výšku mé oblíbené černé kozačky z pravé kůže.

Nejvíc mi zvedne náladu reakce lidí. Ať už kladná nebo záporná. U té záporné je to sice na hraně s mou „nasraností", ale v podstatě se usmívám i nad lidskou blbostí. Také mě nejvíc dokáže pobavit inteligentní a situační humor, pokud je scéna, jak ze života, tak z filmu dobře podaná či zahraná, je to super zážitek a super stimul. Takové ty nadsázky a černý humor mě vůbec neberou.

Kromě mého mistrovství v improvizaci, jsem také mistr provokace. To si neumíte představit, jak dokážu provokovat. A reakce mého provokovaného objektu je také bezva zvedač sebevědomí. Jenže zveřejnění některých provokačních metod není vhodné pro běžné čtení před 22. hodinou.

A když je mi smutno nebo se dostaví jarní či podzimní „depka", rozptýlí mě svěží chytlavá hudba s vtipným textem, videjko s dobrou komedií, skvělá kniha, něžná náruč mého miláčka nebo některý z vtipných výroků mých dětí.

Tak zvedejme nejen náladu a sebevědomí, ale i zadek ze židle a rozptylme se třeba tancem v obýváku....

Autor: Eliška Ozogányová | pátek 17.12.2010 9:20 | karma článku: 8,35 | přečteno: 1268x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86