Musela opravdu umřít??

V médiích se objevila zpráva o střetu dodávky s dvouletým děvčátkem. Diskuze i samotný článek poukazuje na bezcitnost kolemjdoucích i řidiče dodávky.

Řekneme si... kdo je vinen? Kdo se choval a chová jako nelítostná bestie? Kdo veřejnosti podává neúplné informace a proč? Jak je možné, že není nikde uvedeno, zda-li má dívka rodiče? Kde byli rodiče v době střetu s dodávkou? Jak to, že nedávali pozor na svou holčičku? Muselo ke srážce dojít? Co má co dělat dvouleté dítě bez dozoru na rušné silnici? Pokud vběhlo pod vůz, proč rodiče nepřiběhli na pomoc?? Musela dívku přejet i druhá dodávka?? Proč dítěti nepomohli kolemjdoucí? A tak dále bych mohla vyjmenovávat, co... kdo... proč... a jak...

Ale má to vůbec význam??

Já, jako matka, se proti tomu bouřím. Trhá mi to srdce. Stejně tak i tisícům jiných matek. Jenže pokud hlavně rodiče nechrání a neopatrují své děti, kdo tedy? Kdo je za srážku zodpovědný?

Rodiče!!

Néé, řidič... kterému bych uřízla koule, kdyby totéž způsobil mému dítěti. Né, kolemjdoucí... jejichž bezcitnost a nevšímavost kape přímo na chodník. Né režim... který snad preferuje chlapce před dívkami.

Ale rodiče!! Případně opatrovníci dítěte.

Můžete se v diskuzi pod článkem rozčilovat, jak chcete. Můžete skutečně i sprostě nadávat. Můžete kroutit bezmocně hlavou nad tímto případem. Ale nakonec, komu to pomůže??

Tomu děvčátku už jistě ne! Podlehlo svým zraněním v nemocnici. Jejím rodičům? Těžko říct...

Všichni víme, kolik rodičů dokáže týrat a ubližovat svým vlastním dětem. Otřesnými případy se to hemží nejen v tisku, ale i v televizi. A není to jen výsada našinců. Všude ve světě se najdou lidé, kteří se ke svým nejbližším chovají hůř, než zvěř.

Není tedy teď tomu děvčátku nakonec lépe??

Byla by to další spekulace. Neznáme rodiče děvčátka, nakonec neznáme ani podrobnosti případu.

Jedno vím jistě... za smrt tohoto dítěte mohou hlavně rodiče nebo momentální opatrovníci děvčátka!! Ať si říká, kdo chce, co chce...

Řidič je samozřejmě další viník a neposkytnutí první pomoci jeho i kolemjdoucích je otázka jiná.
Tou ať se zabývají úřady, policie, soudy. Pokud tam vůbec fungují I V TĚCHTO PŘÍPADECH!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eliška Ozogányová | pátek 21.10.2011 12:21 | karma článku: 10,03 | přečteno: 1446x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86